Vegetar taco med grillede grønnsaker, avokado, feta ost, salat, mais og sitron og olivenolje.Vegetar taco med grillede grønnsaker, avokado, feta ost, salat, mais og sitron og olivenolje.

Vegetartaco med bønner

For mange er nok bønner allerede en del av taco-tilbehøret, men denne bønnestuingen tar vegetartacoen til nye høyder. Som en bonus inneholder bønner mye proteiner som bidrar til å holde deg mett lengre. Bytt ut kjøttdeigen med bønnestuing neste tacofredag og nyt en kjøttfri middag.

Ingredienser

Bønnestuing (4 personer)

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ss løkpulver
  • 1 ts tørket koriander
  • 1 dl vann
  • 1 liten skvis med limesaft

Tilbehør:

  • Amaizin økologiske tacoskjell eller tortillalefser
  • Skånsk Chili chilisaus f.eks. Sriracha
  • Guacamole
  • Ønskede grønnsaker

Slik gjør du det

  1. Legg bønnene i bløt over natten, skyll dem godt og kok dem i 30 minutter før bruk.
  2. Ha de ferdigkokte bønnene i en kjele med vann og tilsett alt av krydder.
  3. Mos halvparten av bønnene med en sleiv og la stuingen småkoke i noen minutter under omrøring. Tilsett mer vann om nødvendig.
  4. Fyll tacolefser eller skjell med bønnestuing, chilisaus, rømme, guacamole og ønskede grønnsaker. Velbekomme!
  • Spisskummen, malt, 40 g, økologisk, Manna

    kr 55,00
    Kjøp
  • Chili, malt, 45 g, økologisk, Manna

    kr 49,00
    Kjøp
  • Havsalt, 115 g, Manna

    kr 35,00
    Kjøp
  • Hvitløkspulver, 45 g, økologisk, Manna

    kr 39,00
    Kjøp
  • Røde kidneybønner, 500 g, økologisk, Manna

    kr 49,00
    Kjøp