En tallerken med vårruller rullet i rispapirEn tallerken med vårruller rullet i rispapir

Ferske vårruller med rispapir

Ferske vårruller med rispapir

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 400 g renskede reker
  • 1 stk isbersalat
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 6 vårløk
  • 1 neve frisk koriander, hakket

Slik gjør du det

  1. Start med å renske reker. Her er det ferske reker som gjelder.
  2. Grovhakk peanøtter. Del agurk, mango og vårløk i staver. Riv blader av isbergsalaten og tørk godt etter vask.
  3. Finn frem et kjøkkenhåndkle og fukt det lett med vann før du legger det på kjøkkenbenken. Finn frem en stor skål eller en dyp tallerken og fyll den med lunket vann.
  4. Ta så et rispapir og dypp det i vannet i ca. 10 sekunder. Legg det så forsiktig ned på kjøkkenhåndkle.
  5. Legg et salatblad på rispapiret og fordel reker, agurk, mango, vårløk, koriander og peanøtter over.
  6. Pakk rispapiret stramt rundt fyllet før du bretter inn sidene og ruller sammen til en pølse.
  7. Skjær vårrullen i to før servering og ha chilisaus til.
  • Chilisaus, Sriracha, 250 ml, økologisk, Skånsk Chili

    kr 105,00
    Kjøp
  • Peanøtter, 200 g, økologisk, Manna

    kr 49,00
    Kjøp
  • Rispapir, 12 ark, økologisk, Amaizin

    kr 35,00
    Kjøp