En bolle med havregrøt på et bord omringet av nøtter, kokos og kanel

Glutenfri havregrøt

Denne varianten av havregrøt er helt glutenfri og passer for dem som følger et glutenfritt kosthold. Her finner du glutenfri havregryn, bokhvete og chiafrø, en god blanding som gir en næringsrik og mettende havregrøt. Topp din glutenfrie havregrøt med honning og nøtter.

Les mer →
To glass med kjøleskapsgrøt, bringebær og blåbær.

Kjøleskapsgrøt med bringebær og agavesirup

Kjøleskapsgrøt er den perfekte frokosten da den kan lages kvelden i forveien. Da er det veldig enkelt å bare toppe den med favoritt tilbehør om morgenen. Sunn og god frokost, på kortest mulig tid – det liker vi!

Les mer →
Nybakt speltbrød i et kjøkkenhåndkle

Økologisk speltbrød

Kan vi friste med saftig, økologisk speltbrød med god smak fra rug og honning? Perfekt som matpakkebrød eller til helgefrokosten. Velbekomme!

Les mer →
Oppskåret rugbrød på fjøl

Rugbrød med linfrø

Dette rugbrødet smaker utrolig godt og er svært næringsrikt. Rug er en sunn og mineralrik kornsort som gir brødet en fyldig og saftig smak. Sammen med mange andre gode ingredienser, som blant annet linfrø får du et brød som er perfekt til hverdags. Linfrø har høyt innhold av omega-3, kostfiber og er kjent for å være gode for fordøyelsen. Prøv rugbrød du også! Server nystekt brød med ost, garantert en hit!

Les mer →
Et par hender som lager chili sin karne. Det er et bord full av mat med en gryte med chili sin carne i midten av bordet.

Chili sin carne

Chili sin carne er den kjøttfri varianten av klassikeren chili con carne. I denne oppskriften er kjøttet erstattet med digge grønnsaker, bønner og kikerter. Dette blir en chiligryte som er rik på smak og som garantert vil bli en favoritt hos store og små. Perfekt hverdagsmiddag!

Les mer →
Et bord med tre gryter. En har brødsmuler, en har en deilig pastasalat med spinat og fusilli mens den tredje har pinjekjerner.

Pastasalat med kylling og pesto

Pastasalat er enkelt å lage og smaker utrolig herlig med pestodressing. Denne oppskriften tar deg ca 30 minutter og passer like godt til middag som til lunsj.

Les mer →
Et brett med veganske kanelboller på et bord

Veganske kanelboller med havredrikk

Kan vi friste med deilig gjærbakst? Disse veganske kanelbollene blir utrolig saftig og smaker helt himmelsk. Perfekt å lage neste gang du får gjester eller om du bare ønsker å kose deg litt ekstra. Denne oppskriften gir ca. 20 boller, men lag gjerne dobbelt porsjon da disse går unna.

Les mer →
boller 1

Deilige skoleboller

Skoleboller er alltid godt og er en favoritt hos både store og små. Her har vi tatt utgangspunkt i Opplysningskontoret for Brød og Korn sin oppskrift på veganske skolebrød. De smaker nydelig med hjemmelaget vaniljekrem og kokos. Server dem neste gang du får gjester!

Les mer →
Hjemmebakt-brød

Økologisk Matpakkebrød

Lykken er å åpne matpakken og se at det ligger saftig, hjemmelaget brød med favorittpålegget ditt der.

Les mer →
Bananmilkshake

Bananmilkshake med havredrikk

Du vet når søtsuget melder seg og du akutt har lyst på noe godt? Da er denne superenkle banamilkshaken med bare tre ingredienser perfekt å lage.

Les mer →
iStock-1155044821

Tacoskjell med Quinoafyll

Vi har tatt utgangspunkt i vegetarentusiast Hanne-Lene sin oppskrift på quinoafyll, og byttet ut flere av produktene med økologiske varianter.

Les mer →
Rundstykker

Grove økologiske rundtstykker

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett rapsolje og lettmelk. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Juster med …

Les mer →
Blondies-with-white-chocolates-og-macadamia

Blondies med macadamianøtter og hvit sjokolade

Ha sukker, smør og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin og kjør på høy hastighet til du får en lys og luftig masse. Vend inn ett og …

Les mer →
Aprikos-som-koker-i-en-kjele

Økologisk aprikoskompott

Start med å kutte tørket aprikos i tynne stimler. Ha aprikosen i en kjele sammen med eplemost, sitronsaft og sukker. Kok opp og senk så …

Les mer →
Sunne-og-gode-matmuffins

Matmuffins med bokhvete og mandelmel

Pisk egg og rørsukker i en bolle til du har fått en lys og luftig eggedosis. Bland mandelmel, bokhvetemel, bakepulver og himalayasalt sammen før du …

Les mer →
Knekkebrod821

Økologiske knekkebrød

Sett stekeovnen på 160 °C, varmluft. Bland sammen sammalt hvete, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø og salt. Rør inn vannet og bland godt sammen. Fordel knekkebrød-blandingen …

Les mer →
Granola_med_kokosntt_og_br

Hjemmelaget granola på 1-2-3

Hjemmelaget granola med kinesiske gojibær er en utrolig god start på dagen. Slik lager du det enkelt fra ditt eget kjøkken: Start med å blande …

Les mer →
Raw_Chocolate_Cake

Raw sjokoladekake med fire lag

Obs! Start med å legge cashewnøtter til bløt i 2 timer før du begynner på selve kaken. Bunn Kjør alle ingrediensene i en foodprocessor til …

Les mer →
Vegansk_sjokoladepannacotta

Sjokolade Panna Cotta med Agar

Ha soyadrikk og krydder i en kjele, og la det trekke i fem minutter. Rør inn sjokoladen på svak varme, slik at den smelter. Smak …

Les mer →
Varruller_med_rispapir

Ferske vårruller med rispapir

Start med å renske reker. Her er det ferske reker som gjelder. Grovhakk peanøtter. Del agurk, mango og vårløk i staver. Riv blader av isbergsalaten …

Les mer →
Quinoasalad

Quinoasalat med tahinidressing

Ta quinoasalaten til nye høyder med tahinidressing. Tahini er en «paste» laget av sesamfrø og har en litt nøtteaktig smak. Passer perfekt som dressing til salater. Denne quinoasalaten er en fullgod middag, men kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk om du ønsker det. Gir fire porsjoner.

Les mer →
Mocca-Ice-Coffee

Ismocca med kokoskrem

Ismocca er en iskaffe som er laget med en fantastisk kombinasjon av espressokaffe, sjokolade og melk. I denne oppskriften har vi brukt espressobønner fra Stavanger Kaffebrenneri som gir en meget fyldig smak. Sammen med kokoskrem og revet sjokolade på toppen får du en ismocca som er perfekt i sommervarmen.

Les mer →
closeup still life food photography/ Homemade bread whit sesame at wooden background

Økologiske Hamburgerbrød

Slå på stortromma med disse hjemmelagde økologiske hamburgerbrødene. Perfekt til sommerfesten! Lag litt ekstra når du først er i gang, og frys dem til en senere anledning. Tipper det er flere enn oss som spiser hamburger flere ganger i løpet av sommeren. Denne oppskriften gir 16 hamburgerbrød.

Les mer →
Vegetartaco-med-bønner

Vegetartaco med bønner

Legg bønnene i bløt over natten, skyll dem godt og kok dem i 30 minutter før bruk. Ha de ferdigkokte bønnene i en kjele med …

Les mer →