Taco på vegansk vis

Mari Hult, kjent fra vegetarbloggen.no, serverer deg her to gode og enkle taco-oppskrifter med varer fra Økoland.

MariHult100(Publisert 1.6.2016)

Mari Hult er vegankokk fra Stavanger. Hun driver Norges største, mest kjente og leste vegetar/veganblogg: vegetarbloggen.no. I denne gjestebloggen for Økoland har hun tatt utgangspunkt i varer som du finner i nettbutikken Økoland.no. Den har forøvrig et stort utvalg i vegane og vegetariske produkter.

Taco med bønnestuing

Burrito med bønnestuing

Ingredienser til to porsjoner:

  • 1 boks sorte bønner
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 jalapeño
  • 1 spiseskje spisskummen
  • Et par spiseskjeer vann
  • Hvetetortillas
  • Salat
  • Tomatsalsa
  • Mais

Framgangsmåte:

Hell laken av bønnene og skyll bønnene i kaldt vann.

Skjær skallet av sjalottløken og hvitløken. Ha bønnene i en food processor. Ha i sjalottløk, hvitløk, jalapeño og spisskummen. Kjør til du har en grov masse. Ha over i en liten gryte, tilsett et par spiseskjeer vann og la det koke opp på middels varme. Rør så det ikke brenner seg.

Varm hvetetortillas raskt i stekeovnen eller mikrobølgeovn.

Taco med bønnestuing1825

 

Tacomedlinser825

Linsetaco

 

Ingredienser: 

  • 1 boks linser
  • 2 spiseskjeer olje
  • 1 teskje spisskummen
  • 0,5 teskje røkt paprikapulver
  • 0,5 teskje malt koriander
  • 0,5 teskje chilipulver
  • 0,5 teskje hvitløkspulver
  • Litt salt
  • 1 boks ananas
  • 1 pose tortillachips

 

Tomatsalsa: 

  • 1 jalapeño
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 4-5 kirsebærtomater
  • Noen kvaster frisk koriander
  • 1 lime
  • Salt

 

Framgangsmåte: 

Hell laken av linsene og skyll linsene i kaldt vann.

Ha litt olje i en stekepanne, ha i linser, spisskummen, paprikapulver, koriander, chilipulver, hvitløkspulver og salt.

Stek på medium/høy varme i 5-10 minutter.

Hell laken av ananasen.

Anrett tortillachipsene på en tallerken eller i en skål, topp med linser, ananas og tomatsalsa (oppskrift under).

Tomatsalsa: 

Grovhakk jalapeño, sjalottløk og hvitløk. Skjær tomatene i to eller fire båter. Grovhakk koriander. Rør alt sammen i en bolle, press i limesaften og ha i salt.

Ha et par spiseskjeer bønnestuing på hver tortilla, deretter salat, salsa og mais. Rull sammen og servér!Taco med linser1

  • Tortillawraps, 240 g, økologisk, Amaizin

    kr 39,00
    Kjøp
  • Belugalinser, svarte, 500 g, økologisk, Rapunzel

    kr 79,00
    Kjøp
  • Salsa, søt, 260 g, økologisk, Amaizin

    kr 45,00
    Kjøp
  • Tortillachips m/tomat, ruller, 100 g, økologisk, Amaizin

    kr 29,00
    Kjøp
  • Svarte bønner, 500 g, økologisk, Manna

    kr 45,00
    Kjøp
  • Tortillawraps, fullkorn, 240 g, økologisk, Amaizin

    kr 39,00
    Kjøp
  • Mais, på glass, 330 g, økologisk, Marschland

    kr 29,00
    Les mer
  • Tortillachips, mais, m/salt, 150 g, økologisk, Amaizin

    kr 35,00
    Kjøp
  • Salsa, sterk, 260 g, økologisk, Amaizin

    kr 45,00
    Kjøp
  • Tortillachips, mais, m/chilli, 75 g, økologisk, Amaizin

    kr 25,00
    Kjøp