Sunne grønnkålchips

Margit Veas grønnkålchips

Ingredienser

10 stilker grønnkål

2 fedd hvitløk

6 ss olivenolje, ekstra virgin

2 ss saft av sitron

1/2 ts mineralsalt

1/2 ts pepper

Framgangsmåte

1. Skyll grønnkålbladene godt i kaldt, rennende vann.

2. Riv bladene i passe store biter, og ha dem i en bolle.

3. Skrell, press og hakk hvitløk og ha den over kålen.

4. Hell over olivenolje og sitron.

5. Ha i salt og pepper og kna godt inn i bladene.

6. Sett ovnen på varmluft og 180 grader.

7. Legg bakepapir på stekebrettet og fordel kålen jevnt utover. Bruk 2 brett dersom kålen overlapper hverandre.

8. La kålen steke i ca. 10 minutter.

9. Rør litt i kålen etter 5 minutter, så alt blir like godt stekt.

10. Kålen blir ekstra sprø om du avkjøler den på rist.