Spaghetti Bolognese

Ingredienser

2 løk

2 fedd hvitløk

2 gulrøtter

olivenolje

2 ts tørket oregano

500 g kjøttdeig storfe eller svin

800 g hakkede tomater

2 bokser med vann

400-500 g spaghetti

Framgangsmåte

1. Skrell og finhakk løk, hvitløk og gulrot.

2. Sett en vid kjele/jerngryte på middels varme og ha i 2 klunker olivenolje og oreganoen.

3. Ha i grønnsakene og rør jevnlig til alt er mykt og begynner å få farge.

4. Ha i kjøtt og tomatene og rør godt. Fyll en av boksene med vann og hell vannet i kjelen. Rør godt.

5. Skru ned varmen og la det koke under lokk i 1/2 – 1 time mens du rører av og til.

6. Kok opp en stor kjele vann. Ha i pastaen og rør godt. Kok pastaen slik som det står på pakken.

7. La pastaen renne av i et dørslag og hell tilbake i kjelen.

8. Fyll opp en boks med kokevannet og hell i kjøttsausen. Rør godt.

8. Server gjerne med litt frisk basilikum på toppen.