Sonett, en ener på økologiske vaskemidler

Sonett er en pioner innen økologiske vask og rengjøringsmidler. Takket være sin høye kvalitet blir de solgt i nesten alle europeiske land.

Den fantastiske bedriften, Sonett, ligger i naturskjønne Deggenhausen i Tyskland. Ulikt andre bedrifter er Sonett organisert som en stiftelse. Dermed kan ingen kjøpe eller overta bedriften. Alt overskudd går til utvikling av produkter og allmennyttige formål som vannforskning, utvikling av metoder som alternativ til dyreforsøk, kunst og kultur. Sonett ser på kapital fra virksomheten deres som alle sin eiendom.

Produktene blir solgt i over 45 land, aller mest i helsekostbutikker.

sonett-virvlet-vann821

Ta vare på vannet – bærer av alt liv

Utgangspunktet for Sonetts produksjon er omsorg og ansvar for vannet som er en forutsetningen for alt liv. Vannet er det egentlige vask- og rengjøringsmidlet. Gjennom å bruke råvarer som blir brutt ned lett, slik som såpe fra urter, sukkertensider og mineraler, hjelper vi vannets egen rengjøringskraft, og det gjør at det raskt kommer tilbake i naturens kretsløp.

Å vaske er bra, men ofte belaster det vannet. Men å vaske med midler som spiller på lag med naturen og særskilt vannet, det er vår oppgave. Derfor er Sonnett sine produkter så gode.

Sonett ser det som sin oppgave å friske opp igjen vann som har vært brukt til renhold og vask. Derfor blir Sonetts prosessvann virvlet i 12 eggformede glasskolber, og deres balsamiske vasketilsetninger er oloid rytmisk behandlet.

Alle råvarer er 100 % biologisk nedbrytbare. Sonett bruker ingen petrokjemiske tensider og konserveringsmidler eller syntetiske dufter og fargestoffer. Alle produkterene er helt uten enzymer og blekemidler. Det er ikke brukt gen- eller nanoteknologi og oljene i Sonett sine såper og eteriske oljer er alle 100% organisk dyrket.

header_animation

Her er Sonett sine sertifiseringer:

Hele Sonett sitt sortiment følger kriterier utarbeidet av ECOGARANTIE og ECOCONTROL. Sonett var den første rengjøringsmiddelprodusenten som fikk ECOGARANTIE-sertifikat

CSE Standard (Certified Sustainable Economics) av Sammenslutningen for næringslivsetikk. Denne sertifiseringen gjelder, i motsetning til produktsertifisering, hele bedriften. Foruten økologiske krav sertifiseres dessuten den sosiale og etiske bedriftopplegget.

Stop Climate Change. Det er den høyeste standarden for omfattende CO2-analys og sertifisering. Sertifiseringen gjelder analyse av hele bedriften når det gjelder CO2-utslipp og full oversikt over CO2 økende prosesser. Analysen viser at Sonett produserer nesten ikke CO2 utslipp gjennom oppvarming og elektrisk energi.

Verd å merke seg er også at en stor del av Sonetts – etikettarbeid blir gjort hos en vernet bedrift ved Camphill-Werkstätten Lehenhof. Det gir meningsfylt arbeid til mange med nedsatt arbeidsevne.

Sonett blir ledet av Beate Oberdorfer og Gerhard Heid.

 • Skumsåpe, barn, ringblomst, 200 ml, økologisk, Sonett

  kr 65,00
  Kjøp
 • Håndsåpe, rose, refill, 1 l, økologisk, Sonett

  kr 209,00
  Kjøp
 • Håndsåpe, sitrus, 300 ml, økologisk, Sonett

  kr 79,00
  Kjøp
 • Vaskepulver, tøy, 10 kg, økologisk, Sonett

  kr 749,00
  Kjøp
 • Badrengjøring, 0,5 liter, økologisk, Sonett

  kr 79,00
  Kjøp
 • Oppvaskmiddel, sitron, refill, 1 l, økologisk, Sonett

  kr 79,00
  Kjøp
 • Overflate- og vindusvask, spruteflaske, 0,5 l, økologisk, Sonett

  kr 75,00
  Kjøp
 • Flekkfjernersåpe, gallesåpe, 90 g, økologisk, Sonett

  kr 29,00
  Kjøp