Smakfull bakebok

Duften av nybakt brød og rundstykker siver formelig ut av den lekre nye bakeboka til den økologiske bakeverkstedkjeden, Godt Brød. Lettfattelige oppskrifter, ikledd stemningsfulle bilder, formidler bakelyst og bakeglede.

Skrevet av Dagfinn Hauge, 9.12.2015

Når jeg står med den nye bakeboka til Godt Brød i hendene, så får jeg den samme følelsen som når jeg kommer inn i et av Godt Brøds bakeriutsalg – kvalitet, kvalitet, kvalitet. Alt fra innbinding til foto og design harmonerer. Oversiktlig, lettfattelig og engasjert smiler innholdet i mot meg.

Når jeg blar i denne boka ser jeg at jeg har gått glipp av noe. Jeg får bare lyst til å bake og bake. Fylle rommet med den herlige duften av ferskt bakverk. La meg friste av varm gjærbakst og kald melk.

Men før jeg fyller handlekurven med økologisk mel og bakervarer i Økoland, litt mer om boka.

Stemningen og gleden

Jeg setter stor pris på det bildene formidler i denne boka. Fotograf Marte Garmann har klart å fange stemningen og formidle bakegleden. Og selv om de fleste bildene er fra Godt Brøds bakerverksteder, blir de ikke for interne.

Sitatene fungerer godt sammen med bildene. Kanskje får du også lyst til å ta en kopp kaffe sammen med Annika ved Godt Brød på Holmen senter, se på soloppgangen og kjenne duften av nystekt brød som siver ut fra bakeverkstedet.

Luftig design og lettlest tekst innbyr til å åpne boka ofte. Når du først har bladd igjennom den, blitt inspirert av stemningen boka formidler, satt den i hylla og ser fram til å få ryddet tid til å åpne melposene – da går boka over til å bli et verktøy.

De beste oppskriftene

Lettfattelige oppskrifter, spørsmål fra bakekompiser og bilder av produktene og bakemåter utfyller hverandre fint. Godt Brød sine beste oppskrifter på brød, rundstykker og boller får du rett i hånden. Gode baketips formidles med glede, og du finner steg for steg beskrivelser med bilder.

Skulle du ikke ha tid eller lyst til å bake selv, da kan du bare bruke boka som oppslagsverk før besøk i et av utsalgene til Godt Brød.

 

Bakeboka kan du kjøpe i Økoland eller i et av Godt Brød sine bakeriutsalg.

BakebokOpen825