Sjokoladefondant

Margit Veas Sjokoladefondant

Ingredienser:

100 g kokosolje
100 g sjokolade med høyt kakaoinnhold
80 g rørsukker eller kokosblomstsukker
3 egg
50 g mandelmel
kokosolje til å smøre formene med

 

Framgangsmåte:

  1. Smelt kokosolje og sjokolade i en kjele over lav varme. Temperaturen skal ikke bli høyere enn 50 grader. Rør underveis til sjokoladen har smeltet.
  2. Kakk ett egg om gangen i en liten bolle og pisk det lett sammen med sukkeret.
  3. Bland sjokolade- og eggeblandingen sammen med mandelmel.
  4. Smør formene med et tynt lag med kokosolje.
  5. Fyll porsjonsformene ca 2/3 fulle med røren.
  6. Stek kakene midt o ovnen på 200 grader i ca. 7-9 minutter. Det ytterste laget skal stivne, men inne skal det være mykt og flytende
  7. Server sjokoladefondanten med pisket kremfløte eller is
  • Mandelmel, 200g, økologisk, Manna Premium

    kr 95,00
    Kjøp
  • Kokosblomstsukker, 400 g, økologisk, Manna premium

    kr 75,00
    Kjøp
  • Kokosolje, smaksnøytral, 500 ml, økologisk, Manna

    kr 79,00
    Kjøp
  • Rørsukker, gyldent, 800 g, økologisk, Manna

    kr 55,00
    Kjøp
  • Mørk sjokolade 92%, m/kokosblomstsukker, vegan, 80 g, Vivani

    kr 49,00
    Kjøp