Rent, skikkelig og næringsrikt

- Jeg er opptatt av å få i meg det som er rent, skikkelig og næringsrikt, og spiser derfor nesten bare økologisk mat, forteller landeveissykelist Thomas Rem som er på vei mot nye høyder.

Skrevet av Dagfinn Hauge (publisert 24.8.2016)

– Jeg har ikke kjøpt vanlig butikkbrød på et par år. Derfor er det veldig kjekt å ha tilgang på Marksets brødmiks. Det gir energi som varer på sykkelsetet og i hverdagen. Det gir heller ingen problemer med magen – hverken før rittet eller underveis. I tillegg er det lett å spise, enkelt å ha med seg i lomma og ikke minst er det utrolig lett å lage, forteller Thomas.

Tradisjonelt spiser syklister mye raffinerte karbohydrater. Det ønsket Thomas å gjøre noe med. Han introduserte Marksetbrødet for kompisene i sykkelteamet.

TEAM HERO825

– Når vi putter i oss tomme kalorier eller spiser mye prossesert mat, så vil cellene stjele mineraler fra andre steder i kroppen, som for eksempel kalsium fra vårt skjellet. Raffinert sukker er kroppens største mineraltyv, og kan faktisk føre til kramper. Slik mat tapper oss for viktige byggeklosser. Det er derfor vi trenger å spise mest mulig naturlig mat. Hel og næringsrik mat vil virke som en buffer for skadelige stoffer og bakterier, mener Thomas som har lest seg opp på ernæring og utholdenhet i det siste.

Han synes ikke brødet er tungt for magen selv om det er komprimert, snarere tvert om. Anbefalingen om å la melblandingen stå i vann over natten er også med på å frigjøre enzymene fra både korn og frø.

– Generelt følger jeg meg veldig bra og lite oppblåst på startstreken etter å ha spist brødet til frokost, forteller Thomas.

Thomas bestiller nå ti og ti kartonger om gangen. Det blir delt eller solgt videre i sykkelteamet.

– Når folk opplever forskjell eller at det gir en god følelse og mer energi, da er det lettere å velge det rette. Hvis man opplever at man blir lettere i hodet og i kroppen – da er man solgt. Det er det som nå skjer med flere av mine venner og lagkamerater.

Han forteller at flere har ledd av han når han har snakket om økologisk og hel mat. Nå synes de imidlertid at Markset-brødet er helt konge.

Følg Thomas Rem og team Hero på Facebook.