Bilde av en sjokoladekake på et bord. Kaken er dekket av mandler og har et lag med kokospulver over seg,Bilde av en sjokoladekake på et bord. Kaken er dekket av mandler og har et lag med kokospulver over seg,

Raw sjokoladekake med fire lag

Denne kaken smaker helt himmelsk og trenger ikke å stekes. Server kaken neste gang du får besøk, den faller garantert i smak!

Her tar vi tatt utgangspunkt i Opplysningskontoret for Brød og Korn sin oppskrift på Raw sjokoladekake, men byttet ut flere ingredienser med økologiske varianter. Kaken er lett å lage, men hold tungen beint i munnen for å holde orden på de fire fantastiske lagene. Kaken er i hovedtrekk basert på nøtter, dadler, kakao, sirup og kokosolje. Dette er ingredienser som går igjen i de fleste lagene.

(Du finner alle ingrediensene hos Økoland, utenom vaniljeessens og avokado. Det får du kjøpt hos de fleste dagligvarebutikker).

Slik gjør du det

Obs! Start med å legge cashewnøtter til bløt i 2 timer før du begynner på selve kaken.

Bunn

  1. Kjør alle ingrediensene i en foodprocessor til du har fått en jevn og fast masse. Ha så massen over i en rund kakeform og press lett ned med en slikkepott. Sett formen i fryseren.

Vaniljekrem

  1. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor og kjør til en glatt krem. Dersom kremen ikke blir glatt nok, kan du tilsette 1 ts vann om gangen til ønsket konsistens.
  2. Fordel vaniljekremen over bunnen med en slikkepott og sett så kaken tilbake i fryseren.

Sjokoladekrem

  1. Smelt kokosolje i en kjele, slik at den blir flytende.
  2. Ha bløtlagte cashewnøtter, havredrikk og smeltet kokosolje i en foodprocessor og kjør til en jevn og myk krem. Tilsett så resten av ingrediensene utenom agar agar og vann. Kjør videre til du har fått en tykk krem.
  3. Kok opp vann i en kjele og tilsett agar agar. La det småkoke i 5 minutter før du har det i sjokoladekremen.
  4. Ta kaken ut av fryseren og fordel sjokoladekremen over vaniljekremen som nå skal være stiv. Ha folie over kaken og sett den tilbake i fryseren i 3-5 timer, gjerne over natten.

Sjokoladeganache

  1. Ha kakaosmør i en kjele og smelt på svak varme. Tilsett så kokosolje, kakaopulver og agavesirup. Rør til alt blir en jevn blanding.
  2. Kjør avokado og sjokoladeblandingen i en foodprocessor til det blir en fin og bløt krem. Smør sjokoladeganachen på toppen av kaken og sett den i kjøleskapet til den skal serveres.

Tips

Sitronjuicen fra Voelkel kan blandes ut med vann til en frisk og smaksrik sitronsaft.

  • Sitronjuice, 0,7 l, økologisk, Voelkel

    kr 75,00
    Kjøp
  • Agavesirup, 2,5 kg, økologisk , Jakobsens

    kr 399,00
    Kjøp
  • Kakao m/ kokosblomstsukker, 250g, økologisk, Rapunzel

    kr 99,00
    Kjøp
  • Kokoschips raw, 200 g, økologisk, Manna

    kr 45,00
    Kjøp
  • Hasselnøtter, 200 g, økologisk, Manna

    kr 75,00
    Les mer
  • Kakaosmør i biter, 100 g, økologisk, Rapunzel

    kr 59,00
    Kjøp
  • Kokosolje, smaksnøytral, 500 ml, økologisk, Manna

    kr 95,00
    Kjøp
  • Havregryn, lettkokte, 500 g, økologisk, Manna

    kr 29,00
    Kjøp
  • Cashewnøtter, 200 g, økologisk, Manna

    kr 99,00
    Kjøp
  • Havredrikk, 1 l, økologisk, Isola Bio

    kr 45,00
    Les mer
  • 3 for 2

    Dadler u/stein, 250 g, økologisk, Manna

    kr 55,00
    Kjøp
  • Agavesirup, 350 g, økologisk Jakobsens

    kr 109,00
    Kjøp