Quinoasalat med tahinidressing

Ta quinoasalaten til nye høyder med tahinidressing. Tahini er en "paste" laget av sesamfrø og har en litt nøtteaktig smak. Passer perfekt som dressing til salater. Denne quinoasalaten er en fullgod middag, men kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk om du ønsker det. Gir fire porsjoner.

Ingredienser

Quinoasalat

Dette finner du hos Økoland:

– 2,5 dl Manna økologisk quinoa
– 2 dl Manna økologiske hasselnøtter
– 1 ts Manna økologisk timian

Dette har du kanskje hjemme:

– 3 fedd hvitløk
– 400 g kantarell eller annen sopp
– 400 g grønnkål
– Olje til steking

Tahinidressing

Dette finner du hos Økoland:

– 5 ss Manna tahin (sesamsmør)
– 2 ss økologisk lønnesirup
– 1 ts økologisk epleeddik
– 2 ss økologisk olivenolje

Dette har du kanskje hjemme:

– 1 fedd hvitløk
– Saften av en halv sitron

Slik gjør du det

Tahinidressing

  1. Finhakk hvitløk og ha i en bolle sammen med tahini, lønnesirup, epleeddik og olivenolje.
  2. Visp godt sammen og smak til med sitronsaft.

Quinoa og grønnsaker

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  2. Kutt opp hvitløk, kantarell og grønnkål så det er klart til bruk.
  3. Rist hasselnøttene i tørr stekepanne på høy varme. Pass på så du ikke brenner dem.
  4. Legg hasselnøttene til side og skru ned til middels varme. Ha i olje, hvitløk og kantarell og stek i noen minutter.
  5. Tilsett så grønnkål, timian og smak til med salt og pepper. Stek til grønnkålen begynner å synke sammen.
  6. Vend blandingen sammen med quinoa og server med tahinidressing.

Tips

Ha epler eller druer i quinoasalaten for krønsj og sødme.