Brun pannacotta på tallerken med syltetøy og nøkkterBrun pannacotta på tallerken med syltetøy og nøkkter

Sjokolade Panna Cotta med Agar

Dette er en smakfull dessert som du enkelt kan lage noen dager i forveien av et selskap.

Denne Panna Cottaen med sjokolade er laget med agar agar istedenfor gelatin, noe som gjør den vegansk. Agar agar er et glimrende alternativ til gelatin av animalsk opprinnelse, og er faktisk laget av tang som er tørket i solen. Den kan oppbevares i kjøleskap i 3-5 dager. Lag den neste gang du får middagsgjester!

Ingredienser

Dette finner du hos Økoland:

Dette har du kanskje hjemme:

  • 1 vaniljestang
  • Saft av 2 appelsiner

Slik gjør du det

  1. Ha soyadrikk og krydder i en kjele, og la det trekke i fem minutter.
  2. Rør inn sjokoladen på svak varme, slik at den smelter.
  3. Smak til med appelsinsaft. Ta ut den hele stjerneanisen.
  4. Rør så inn agar agar, og la det hele trekke i 5 minutter under omrøring.
  5. Hell så blandingen i porsjonsformer. Du kan bruke vanlige glass dersom du ikke har porsjonsformer.
  6. Sett panna cottaen til avkjøling i minst 4 timer, men gjerne over natten.
  7. Server med friske bringebær og litt revet sjokolade.
  • Agar agar, 60 g, økologisk, Rapunzel

    kr 129,00
    Kjøp
  • Stjerneanis, 25 kg, økologisk

    kr 8 999,00
    Kjøp
  • Soyadrikk, glutenfri, 1 l, økologisk, Isola Bio

    kr 39,00
    Kjøp
  • Kanel Ceylon, malt, 38 g, økologisk, Manna

    kr 55,00
    Kjøp
  • Mørk sjokolade 75%, m/kokosblomstsukker, 80 g, økologisk, Vivani

    kr 45,00
    Kjøp