Overskudd og masse energi

- Jeg elsker dette brødet. Det gir meg overskudd og masse energi, sier veteranen Einar Kjerschow som har skapet fullt av gullmedaljer i padling. Han burde vite hva han snakker om.

Skrevet av Dagfinn Hauge (publisert 24.8.2016)

66-åringen er nemlig full av energi. Du blir ikke veteran-verdensmester i padling om du går på lavbluss.

Einar profil300Einar har vært toppidrettsutøver i årevis og har mange NM-gull fra elvepadling i  1970-, 80- og 90-årene. I 2015 ble han verdensmester i marathon-padling i K2 og tok sølv i K1 i Ungarn i sin klasse. Så tok han en fjerdeplass i Sverige i surfski i to meters bølger på havet – kun slått av tre elitepadlere, som han kunne vært far til.

– Med Marksets brødmiks får jeg enda mer energi til å trene, forteller Einar. Det gir meg overskudd i hverdagen og gjør at trening og konkurranser går lettere.

Einar er svært opptatt av at det han putter i seg skal være mest mulig naturlig og ekte. Derfor er det et stort pluss, mener han, at brødmiksen er økologisk.

– Jeg er ikke i tvil om at mest mulig ren mat gir meg flere essensielle næringsstoffer og gode mineraler.

Slitt med fordøyelsen

Einar og sønnen Martin har slitt med fordøyelsen og en trøblete mage i en årrekke.

– Vi har egentlig ikke funnet ut hva det er. Vi har sjekket oss for gluten, men ingenting har slått ut på undersøkelser. Etter at vi begynte å spise Marksets brødmiks fikk vi en helt annen stabilitet i magen og en langt bedre fordøyelse. Med denne melblandingen fikk vi begge mye mindre mageproblemer, forteller han.

Einar fikk først prøvesmake brødet på en nasjonal idrettskonferanse som Oikos arrangerte sammen med Holmenkollen Skifestival i november 2015. Her var temaet: Økologisk mat – betydning for idrettsprestasjon.

Siden den gang har Einar og familien blitt fast kunde. Men Einar baker ikke bare til seg selv og sine – han bruker også brødmiksen på sine padlekurs. Da får ha ofte responsen «Oi, brødet smaker jo midt i blinken. Det må jeg fortsette med»

Har du lyst å vite mer om Einar og padling. Besøk denne facebooksiden: kajakkopplevelser.

 • Marksets brødmiks, energi, glutenfri, 600 g, økologisk, Levekraft

  kr 79,00
  Kjøp
 • Kjøp 6 pk, få -10%.

  Mel- og frøblanding, grov, glutenfri, 750 g, økologisk, Cornells Alternativ

  kr 99,00
  Kjøp