Du kan med fordel bake marengsen dagen før.
Oppskrift
Verdens beste Pavlova
En riktig Pavlova-drøm med hjemmelaget vaniljekrem og ferske bær.
90 minutt
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
Marengsbunn:
4
stk
eggehviter, økologiske
1
ss
maisstivelse
1
ts
eddik eller sitronsaft
Vaniljekrem:
4
stk
eggeplommer, økologiske
4
dl
pisket kremfløte
Til pynting:
3
dl
pisket kremfløte
ferske bær, økologiske
Kjøp ingredienserSlik gjør du det
Marengsbunn:
- Skru på ovnen på 140°C
- Pisk eggehviter til det er en stiv marengs (spare eggeplommene til vaniljekremen).
- Rør inn rørsukker, litt og litt mens du pisker. Marengsen skal være blank.
- Bre ut en stor runding eller to litt mindre (hvis du vil ha en Pavlova med to etasjer) på et bakepapir.
- Stek i ca. 1 time og 15 minutt. Skru av varmen og la bunnen stå i ovnen i minst to timer eller over natten.
- Oppbevare marengsbunnen på et tørt sted.
Vaniljekrem:
- Pisk eggeplommer, rørsukker og vaniljesukker godt.
- Piske kremfløten til fast konsistens.
- Vend inn eggeblandingen i fløten.
- La stå kaldt.
Montere kaken:
- Legg marengsbunnen på et fat som du ønsker å servere på.
- Fordel vaniljekrem over marengsbunnen.
- Deretter avslutter du med pisket krem og topper kaken med ferske bær.
(Hvis du lagde to mindre margengsbunner, fortsetter du bare og lager et til lag oppå.)
Totalt kr
![Bilde som høre til en oppskrift på verdens beste Pavlova.](https://www.okoland.no/wp-content/uploads/2023/04/Verdens-beste-pavlova-1920x1280-1.png)
Verdens beste Pavlova
Varer totalt kr