Du kan med fordel bake marengsen dagen før.
Oppskrift
Verdens beste Pavlova
En riktig Pavlova-drøm med hjemmelaget vaniljekrem og ferske bær.
90 minutt
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
Marengsbunn:
4
stk
eggehviter, økologiske
1
ss
maisstivelse
1
ts
eddik eller sitronsaft
Vaniljekrem:
4
stk
eggeplommer, økologiske
4
dl
pisket kremfløte
Til pynting:
3
dl
pisket kremfløte
ferske bær, økologiske
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Marengsbunn:
- Skru på ovnen på 140°C
- Pisk eggehviter til det er en stiv marengs (spare eggeplommene til vaniljekremen).
- Rør inn rørsukker, litt og litt mens du pisker. Marengsen skal være blank.
- Bre ut en stor runding eller to litt mindre (hvis du vil ha en Pavlova med to etasjer) på et bakepapir.
- Stek i ca. 1 time og 15 minutt. Skru av varmen og la bunnen stå i ovnen i minst to timer eller over natten.
- Oppbevare marengsbunnen på et tørt sted.
Vaniljekrem:
- Pisk eggeplommer, rørsukker og vaniljesukker godt.
- Piske kremfløten til fast konsistens.
- Vend inn eggeblandingen i fløten.
- La stå kaldt.
Montere kaken:
- Legg marengsbunnen på et fat som du ønsker å servere på.
- Fordel vaniljekrem over marengsbunnen.
- Deretter avslutter du med pisket krem og topper kaken med ferske bær.
(Hvis du lagde to mindre margengsbunner, fortsetter du bare og lager et til lag oppå.)
Totalt kr

Verdens beste Pavlova
Varer totalt kr