Oppskrift
Ferske vårruller med rispapir
Ferske vårruller har sitt opphav fra Vietnam og er vårruller som ikke friteres, men som spises “rå”. Dette gir en frisk og god smak som passer perfekt til tapasbordet på sommerfesten.
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
250
ml
Chilisaus
400
g
Renskede ferske reker eller scampi
1
stk
Isbersalat
1
stk
Agurk
1
stk
Mango
6
stk
Vårløk
1
neve
Frisk koriander, hakket
100
g
Glassnudler, kokte og godt avrente
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
- Start med å rense de ferske rekene, du kan også bruke scampi hvis ønskelig.
- Koke glassnudler, og la renne av godt.
- Grovhakk peanøtter. Del agurk, mango og vårløk i staver. Riv blader av isbergsalaten og tørk godt etter vask.
- Finn frem et kjøkkenhåndkle og fukt det lett med vann før du legger det på kjøkkenbenken. Finn frem en stor skål eller en dyp tallerken og fyll den med lunket vann.
- Ta så et rispapir og dypp det i vannet i ca. 10 sekunder. Legg det så forsiktig ned på kjøkkenhåndkle.
- Legg et salatblad på rispapiret og fordel reker, agurk, mango, vårløk, koriander, nudler og peanøtter over.
- Pakk rispapiret stramt rundt fyllet før du bretter inn sidene og ruller sammen til en pølse.
- Skjær vårrullen i to før servering og ha chilisaus til.
Totalt kr

Ferske vårruller med rispapir
Varer totalt kr