Oppskrift

Grove økologiske rundtstykker

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett rapsolje og lettmelk. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Juster med mel og melk slik at deigen blir jevn og smidig. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er nesten dobbel størrelse. Kna den…

Antall:

Middels

Slik gjør du det

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, og tilsett rapsolje og lettmelk. Elt deigen i kjøkkenmaskin med eltekrok i ca. 10 minutter. Juster med mel og melk slik at deigen blir jevn og smidig.
  2. Dekk til med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter til den er nesten dobbel størrelse.
  3. Kna den ferdighevede deigen og trill den til en jevn pølse. Del så pølsen inn i like store deler og trill til glatte rundstykker.
  4. Legg rundstykkene på bakepapir og dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle. Nå skal rundstykkene etterheve i ca. 1/2 time. Sett dem gjerne på et lunt sted.
  5. Sett på stekeovnen på 220 °C.
  6. Pensle rundstykkene med melk eller egg like før de settes inn i ovnen.
  7. Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Har du flere brett kan du steke to brett samtidig, bytt gjerne om øverste og nederste brett halvveis under steketiden.
  8. Stek dem gyldenbrun og avkjøl på rist før servering.
- +
- +
- +
- +
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 699 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 1125 kr

- +

Dette har du kanskje hjemme

- +

Totalt kr

Grove økologiske rundtstykker

Varer totalt kr