Oppskrift
Speltbrød
Kan vi friste med saftig, økologisk speltbrød med god smak fra rug og honning? Perfekt som matpakkebrød eller til helgefrokosten. Velbekomme!
60 min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Slik gjør du det
- Ha alt av mel sammen med tørrgjær, honning og lunkent vann i en bakebolle.
- Elt deigen for hånd eller i kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter. Bruker du kjøkkenmaskin starter du på lav hastighet og øker etterhvert.
- Når deigen er ferdigeltet, dekk med plast eller et fuktig kjøkkenhåndle. Det fuktige håndkledet hindrer at deigen tørker ut under heving.
- La deigen heve i 30-60 minutter, til den har doblet i størrelse.
- Pensle brødet med smør eller melk og ha den ferdige brøddeigen over i en brødform.
- La deigen så etterheve under plast eller kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
- Stek speltbrødet på midterste rille i 50-60 minutter på 175°C.
- Ta speltbrødet ut av brødformen rett etter steking og la det hvile på rist før servering.
- Server speltbrødet med ditt favorittpålegg og nyt.
Vi anbefaler også at du prøver denne utrolig gode oppskriften på rugbrød.
Totalt kr

Speltbrød
Varer totalt kr