Oppskrift

Speltbrød

Kan vi friste med saftig, økologisk speltbrød med god smak fra rug og honning? Perfekt som matpakkebrød eller til helgefrokosten. Velbekomme!

60 min

Antall:

Middels

Ingredienser

1 pk Tørrgjær
1 ts Havsalt
1 ss Honning
6 dl Lunkent vann
1 ss Stekesmør
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Ha alt av mel sammen med tørrgjær, honning og lunkent vann i en bakebolle.
  2. Elt deigen for hånd eller i kjøkkenmaskin i ca. 5 minutter. Bruker du kjøkkenmaskin starter du på lav hastighet og øker etterhvert.
  3. Når deigen er ferdigeltet, dekk med plast eller et fuktig kjøkkenhåndle. Det fuktige håndkledet hindrer at deigen tørker ut under heving.
  4. La deigen heve i 30-60 minutter, til den har doblet i størrelse.
  5. Pensle brødet med smør eller melk og ha den ferdige brøddeigen over i en brødform.
  6. La deigen så etterheve under plast eller kjøkkenhåndkle i 30 minutter.
  7. Stek speltbrødet på midterste rille i 50-60 minutter på 175°C.
  8. Ta speltbrødet ut av brødformen rett etter steking og la det hvile på rist før servering.
  9. Server speltbrødet med ditt favorittpålegg og nyt.

Vi anbefaler også at du prøver denne utrolig gode oppskriften på rugbrød.

- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Nybakt speltbrød i et kjøkkenhåndkle
Speltbrød

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista