Oppskrift

Smoothie Chaga Bowl

Få en perfekt start på dagen med en supersunn smoothie proppfull av antioksidanter. Og best av alt, ungene elsker den.

Antall:

Middels

Ingredienser

0.5 dl havregryn
1 dl mandeldrikk/melk
Blandes og settes i kjøleskap over natten.
1 ts chaga
1 dl blanda bær
0.5 stk banan
1 stk appelsin
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Tone Lambrigtsen er kunderådgiver hos Norganic. Hun er opptatt av sunn mat og trening og liker å prøve ut nye ting som kommer på markedet. Denne gangen lager hun en spennende smoothie med chagapulver.

—-

Jeg har etterhvert blitt mer opptatt av å finne frem til alternative retter som er skånsomme for miljøet samtidig som de har en positive innvirkning på kroppen. Flere velger å gå over til et vegetarisk eller vegansk kosthold av forskjellige årsaker. Klimakrisen er et aktuelt tema som diskuteres mye, og maten vi spiser kan ha stor innvirkning på hvordan utviklingen vil bli. Ved å gå over til et mer plantebasert kosthold vil man kunne redusere klimautslipp og sjansen for å produsere nok mat til en stadig økende befolkning er bedre.

I tillegg er det stadig flere som reagerer på diverse matvarer og må finne alternativer som for eksempel kan erstatte glutenholdige brødvarer og meieriprodukter.  Lav FODMAP er en diett som har fått økt oppmerksomhet de siste årene. Dietten er utviklet for mennesker med sensitiv mage, hvor mat med tungtfordøyelige karbohydrater elimineres og erstattes av alternative matvarer. En type matvare som mange reagerer på er laktose, og det var først når vi hadde besøk av ei venninne som måtte ha alternativ til melk og yoghurt at jeg prøvde meg på smoothie bowl for første gang.

Hvis du i tillegg har supermat tilgjengelig så tilsette gjerne det. Jeg brukte chaga mix som er en type sopp som inneholder masse antioksidanter og som skal ha en svært positiv effekt på å motvirke betennelse i kroppen.

Smoothie Chage Bowl er en super start på dagen, proppfull av antioksidanter og sunne fettsyrer og best av alt, ungene elsker den.

Totalt

Smoothie Chaga Bowl

Varer totalt kr