Oppskrift
Deilige skoleboller
Skoleboller er alltid godt og er en favoritt hos både store og små. Her har vi tatt utgangspunkt i Opplysningskontoret for Brød og Korn sin oppskrift på veganske skolebrød. De smaker nydelig med hjemmelaget vaniljekrem og kokos. Server dem neste gang du får gjester!
60 min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Slik gjør du det
- Ha hvetemel, 135 g rørsukker, 6 dl havredrikk, kardemomme og tørrgjær i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter.
- Tilsett kokos- og mandelsmør når deigen nesten er ferdig eltet, og elt videre til du får en jevn og smidig deig.
- Dekk bollen med plast eller Bees Wrap og la deigen heve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse).
- Mens deigen hever starter du på vaniljekremen. Rør sammen 2 ss rørsukker og maisstivelse i en kjele. Ha så i 2 dl havremelk og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i noen minutter før du avkjøler den i kjøleskapet før bruk.
- Strø litt mel på kjøkkenbenken og ha bolledeigen over. Del deigen i ca. 24 like store deler og rull til boller. Dekk så bollene med plast eller Bees Wrap og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
- Trykk bollene litt ned i midten og legg en spiseskje med vaniljekrem på hver bolle.
- Stek skolebollene midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
- Når skolebollene har blitt kalde heller du over melisglasur og drysser kokosmasse på. Velbekomme!
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr

Deilige skoleboller
Varer totalt kr