Oppskrift

Deilige skoleboller

Skoleboller er alltid godt og er en favoritt hos både store og små. Her har vi tatt utgangspunkt i Opplysningskontoret for Brød og Korn sin oppskrift på veganske skolebrød. De smaker nydelig med hjemmelaget vaniljekrem og kokos. Server dem neste gang du får gjester!

60 min

Antall:

Middels

Ingredienser

8 dl Havredrikk
150 g Rørsukker
1 pk Tørrgjær
2 ts Kardemomme
2 ss Maisstivelse (maizena)
Melisglasur og kokosmasse til pynt
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Ha hvetemel, 135 g rørsukker, 6 dl havredrikk, kardemomme og tørrgjær i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter.
  2. Tilsett kokos- og mandelsmør når deigen nesten er ferdig eltet, og elt videre til du får en jevn og smidig deig.
  3. Dekk bollen med plast eller Bees Wrap og la deigen heve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse).
  4. Mens deigen hever starter du på vaniljekremen. Rør sammen 2 ss rørsukker og maisstivelse i en kjele. Ha så i 2 dl havremelk og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i noen minutter før du avkjøler den i kjøleskapet før bruk.
  5. Strø litt mel på kjøkkenbenken og ha bolledeigen over. Del deigen i ca. 24 like store deler og rull til boller. Dekk så bollene med plast eller Bees Wrap og la dem etterheve i ca. 30 minutter.
  6. Trykk bollene litt ned i midten og legg en spiseskje med vaniljekrem på hver bolle.
  7. Stek skolebollene midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  8. Når skolebollene har blitt kalde heller du over melisglasur og drysser kokosmasse på. Velbekomme!
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 639.2 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 959.2 kr

- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Skoleboller med vaniljekrem, glasur og kokos.
Deilige skoleboller

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista