Mandelmassen kan tilberedes og lagres i kjøleskapet i opptil en uke.
Oppskrift
Semla
Fastelavnsboller på svensk vis.
Oppskrift til ca. 24 boller.
90 minutt
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
Boller
5
dl
melk
1
stk
egg
1
stk
egg til pensling
Mandelmasse
300
g
melis
3
stk
eggehviter
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Boller:
- Varm melken til ca. 40 grader.
- Ha tørrgjæren i en kjøkkenmaskin og hell over den lunkne melken. Bland til tørrgjæren er oppløst.
- Tilsett sukker, egg, kardemomme, salt, hvetemel. Begynn å elte deigen.
- Tilsett det romtempererte smøret, litt etter litt, og fortsett å elte deigen i 10 minutter i maskin.
- La deigen heve under et håndkle i 30 minutter.
- Hell deigen ut på en melet benk og del den i 24 deler. Trill runde boller og legg dem på bakepapirkledde stekebrett.
- La bollene heve tildekket i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
- Pensle bollene med sammenvispet egg.
- Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist.
Mandelmasse:
- Stek mandlene i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter. La mandlene avkjøles litt.
- Bruk en blender og mal mandlene til pulver.
- Tilsett melis og bland igjen.
- Tilsett eggehviter og bland sammen til en jevn krem.
- For en løsere mandelmasse, tilsett litt fløte.
Slik setter du sammen semlan:
- Skjær ur et lokk på toppen av bollene, ta litt brød ut av bollen.
- Pisk fløten til en luftig krem.
- Fyll bollene med mandelmasse og pisket krem.
- Legg lokk på bollene og sikt melis over.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr

Semla
Varer totalt kr