Oppskrift

Semla

Fastelavnsboller på svensk vis.

Oppskrift til ca. 24 boller.

90 minutt

Antall:

Middels

Mandelmassen kan tilberedes og lagres i kjøleskapet i opptil en uke.

Ingredienser

Boller

5 dl melk
50 g tørrgjær
1 stk egg
1 klype Manna havsalt
1 stk egg til pensling

Mandelmasse

300 g mandler
300 g melis
3 stk eggehviter
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Boller:

  1. Varm melken til ca. 40 grader.
  2. Ha tørrgjæren i en kjøkkenmaskin og hell over den lunkne melken. Bland til tørrgjæren er oppløst.
  3. Tilsett sukker, egg, kardemomme, salt, hvetemel. Begynn å elte deigen.
  4. Tilsett det romtempererte smøret, litt etter litt, og fortsett å elte deigen i 10 minutter i maskin.
  5. La deigen heve under et håndkle i 30 minutter.
  6. Hell deigen ut på en melet benk og del den i 24 deler. Trill runde boller og legg dem på bakepapirkledde stekebrett.
  7. La bollene heve tildekket i ca. 30 minutter. Sett ovnen på 225 grader.
  8. Pensle bollene med sammenvispet egg.
  9. Stek bollene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter. Avkjøles på rist.

Mandelmasse:

  1. Stek mandlene i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter. La mandlene avkjøles litt.
  2. Bruk en blender og mal mandlene til pulver.
  3. Tilsett melis og bland igjen.
  4. Tilsett eggehviter og bland sammen til en jevn krem.
  5. For en løsere mandelmasse, tilsett litt fløte.

 

Slik setter du sammen semlan:

  1. Skjær ur et lokk på toppen av bollene, ta litt brød ut av bollen.
  2. Pisk fløten til en luftig krem.
  3. Fyll bollene med mandelmasse og pisket krem.
  4. Legg lokk på bollene og sikt melis over.
- +
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr

- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Semla

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista