kategorier

Oppskrift

Rugbrød med linfrø

Dette rugbrødet smaker utrolig godt og er svært næringsrikt. Rug er en sunn og mineralrik kornsort som gir brødet en fyldig og saftig smak. Server nystekt brød med ost, garantert en hit!

60 min

Antall:

Enkel

Ingredienser

100 g Havregryn
1 dl Linfrø
1 pk Tørrgjør
3 ss Rapsolje
2 ts Havsalt
5 ss Havrekli
2 dl Kulturmelk
7 dl Vann
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Bland alle de tørre ingrediensene, inkludert gjær, i en bakebolle.
  2. Varm opp vann og kulturmelk til ca. 40 grader, før du har væsken sammen med melblandingen.
  3. Elt så deigen for hånd eller i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Jo lengre du elter, jo bedre blir ofte resultater.
  4. La deigen heve under plast eller et kjøkkenhåndkle. Bruk gjerne Bees Wrap som alternativ til plastfilm.
  5. Deigen skal være litt klissete etter heving. Fordel deigen i to brødformer la dem heve videre i 1-2 timer. Gjerne på et lunt sted.
  6. Stek brødene på 180 grader i ca. 45 minutter. Ta så ut brødene og la dem hvile i 5 minutter mens de er i formene.
  7. Skru opp ovnen til 250 grader. Ta brødene ut av formene og stek dem videre i 10 minutter. Da får du en sprø og god skorpe.
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Oppskåret rugbrød på fjøl
Rugbrød med linfrø

Varer totalt kr