Oppskrift

Quinoasalat med tahinidressing

Ta quinoasalaten til nye høyder med tahinidressing. Tahini er en «paste» laget av sesamfrø og har en litt nøtteaktig smak. Passer perfekt som dressing til salater. Denne quinoasalaten er en fullgod middag, men kan også brukes som tilbehør til kjøtt eller fisk om du ønsker det. Gir fire porsjoner.

Antall:

Middels

 

 

 

 

Ingredienser

Quinoasalat

Dette har du kanskje hjemme:

3 fedd hvitløk
400 g kantarell eller annen sopp
400 g grønnkål
Olje til steking

Tahinidressing

Dette har du kanskje hjemme:

1 fedd Hvitløk
Saften av en halv sitron
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Tahinidressing

  1. Finhakk hvitløk og ha i en bolle sammen med tahini, lønnesirup, epleeddik og olivenolje.
  2. Visp godt sammen og smak til med sitronsaft.

Quinoa og grønnsaker

  1. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  2. Kutt opp hvitløk, kantarell og grønnkål så det er klart til bruk.
  3. Rist hasselnøttene i tørr stekepanne på høy varme. Pass på så du ikke brenner dem.
  4. Legg hasselnøttene til side og skru ned til middels varme. Ha i olje, hvitløk og kantarell og stek i noen minutter.
  5. Tilsett så grønnkål, timian og smak til med salt og pepper. Stek til grønnkålen begynner å synke sammen.
  6. Vend blandingen sammen med quinoa og server med tahinidressing.
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Quinoasalat med tahinidressing

Varer totalt kr