Oppskrift

Proteinbrød – Bak brød med belgfrukter

En måte å få i seg belgfruktene uten å tygge dem er å blande dem inn i brøddeigen!

1 time 40 minutter

Antall:

Middels

Et kjempegodt og sunt proteinbrød.

Slik gjør du det

  1. Miks bønnene eller linsene med omtrent halvparten av vannet i en blender eller med en stavmikser til det blir en tynn væske.
  2. Tilsett resten av vannet slik at det totalt blir 7 dl deigvæske (for 12 rundstykker).
  3. Varm opp deigvæsken til 42°C (bruk gjerne et termometer).
  4. Hell gjæren i en bolle og hell væsken over, bland til gjæren har løst seg opp.
  5. Tilsett salt, olje, sirup, rugmel og til slutt halvparten av hvetemelet. Elt deigen og tilsett resten av melet etter hvert.
  6. Elt deigen i 10-15 minutter. La deigen heve under et lokk i bollen til dobbel størrelse (ca. 30-40 minutter).
  7. Hell deigen ut på en melet arbeidsflate og kna den lett. Del deigen i to deler og rull dem til lengder. Skjær hver lengde i 6 deler og rull til 12 boller (for 12 rundstykker). Skjær eventuelt et snitt i bollene med en skarp kniv. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La dem heve under et lokk i omtrent 30 minutter.
  8. Forvarm ovnen til 225°C.
  9. Stek i ca. 15 minutter midt i ovnen.
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr

- +

Totalt kr

Proteinbrød med belgfrukter som linser, kikerter eller soyabønner
Proteinbrød – Bak brød med belgfrukter

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista