Et kjempegodt og sunt proteinbrød.
Oppskrift
Proteinbrød – Bak brød med belgfrukter
En måte å få i seg belgfruktene uten å tygge dem er å blande dem inn i brøddeigen!
1 time 40 minutter
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Slik gjør du det
- Miks bønnene eller linsene med omtrent halvparten av vannet i en blender eller med en stavmikser til det blir en tynn væske.
- Tilsett resten av vannet slik at det totalt blir 7 dl deigvæske (for 12 rundstykker).
- Varm opp deigvæsken til 42°C (bruk gjerne et termometer).
- Hell gjæren i en bolle og hell væsken over, bland til gjæren har løst seg opp.
- Tilsett salt, olje, sirup, rugmel og til slutt halvparten av hvetemelet. Elt deigen og tilsett resten av melet etter hvert.
- Elt deigen i 10-15 minutter. La deigen heve under et lokk i bollen til dobbel størrelse (ca. 30-40 minutter).
- Hell deigen ut på en melet arbeidsflate og kna den lett. Del deigen i to deler og rull dem til lengder. Skjær hver lengde i 6 deler og rull til 12 boller (for 12 rundstykker). Skjær eventuelt et snitt i bollene med en skarp kniv. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La dem heve under et lokk i omtrent 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 225°C.
- Stek i ca. 15 minutter midt i ovnen.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr
Proteinbrød – Bak brød med belgfrukter
Varer totalt kr