Oppskrift

Olivenbrød

Et godt og lunt brød.

45 min

Antall:

Middels

Deigen skal ikke eltes, men brettes.

Ingredienser

1 ts Tørrgjær
2 ts Havsalt
1 pk Oliven
1 stk Bakepapir

5 dl Vann
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
  2. Tilsett temperert vann og rør deigen sammen. Deigen vil da være ganske løs.
  3. Dekk til deigen og la heve i romtemperatur i 12-20 timer (gjerne over natten).
  4. Hell ut deigen på et bakepapir som er strødd over med hvetemel og strekk deigen til en stor firkant.
  5. Legg oliven utover deigen. Brett sammen deigen og la olivenene arbeide seg inn i deigen.
  6. La bretten vende ned på bakepapiret.
  7. Etterhev i ca. 1 time.
  8. Ha klar en egnet bakegryte eller bakeform, og løft den ferdighevde deigen forsiktig fra bakepapiret og oppi gryten/brødformen.
  9. Pensle olivenolje på toppen av brødet.
  10. Sett på lokk og stek brødet lavt i ovnen i ca. 30 minutter.
  11. Ta av lokket og stek videre i 15 minutter til brødet har fått en fin gylden farge.
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 639.2 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 959.2 kr

- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Olivenbrød

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista