Deigen skal ikke eltes, men brettes.
Oppskrift
Olivenbrød
Et godt og lunt brød.
45 min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Slik gjør du det
- Bland hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle.
- Tilsett temperert vann og rør deigen sammen. Deigen vil da være ganske løs.
- Dekk til deigen og la heve i romtemperatur i 12-20 timer (gjerne over natten).
- Hell ut deigen på et bakepapir som er strødd over med hvetemel og strekk deigen til en stor firkant.
- Legg oliven utover deigen. Brett sammen deigen og la olivenene arbeide seg inn i deigen.
- La bretten vende ned på bakepapiret.
- Etterhev i ca. 1 time.
- Ha klar en egnet bakegryte eller bakeform, og løft den ferdighevde deigen forsiktig fra bakepapiret og oppi gryten/brødformen.
- Pensle olivenolje på toppen av brødet.
- Sett på lokk og stek brødet lavt i ovnen i ca. 30 minutter.
- Ta av lokket og stek videre i 15 minutter til brødet har fått en fin gylden farge.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr

Olivenbrød
Varer totalt kr