Oppskrift

Økologiske knekkebrød

Sett stekeovnen på 160 °C, varmluft. Bland sammen sammalt hvete, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø og salt. Rør inn vannet og bland godt sammen. Fordel knekkebrød-blandingen på 2 stekebrett kledd med bakepapir. En slikkepott dyppet i litt vann fungerer godt til dette. Stek begge brettene samtidig i 1 time og 10 minutter. Ta ut stekebrettene etter…

Antall:

Middels

Knekkebrød bør ikke lagres i helt lufttett boks eller plastpose. Bruk heller en kakeboks i metall eller en papirpose. Da holder de seg sprø og god.

Slik gjør du det

  1. Sett stekeovnen på 160 °C, varmluft.
  2. Bland sammen sammalt hvete, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø og salt.
  3. Rør inn vannet og bland godt sammen.
  4. Fordel knekkebrød-blandingen på 2 stekebrett kledd med bakepapir. En slikkepott dyppet i litt vann fungerer godt til dette.
  5. Stek begge brettene samtidig i 1 time og 10 minutter.
  6. Ta ut stekebrettene etter halve steketiden og bruk en saks eller et pizzahjul til å dele opp knekkebrødene i passende biter.
  7. Bytt plass på stekebrettene i ovnen og stek videre til knekkebrødene er blitt sprø.
  8. Avkjøl knekkebrødene på rist.
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Økologiske knekkebrød

Varer totalt kr