Oppskrift

Økologisk energibrød

Her har du en deilig oppskrift på et brød som gir deg hauevis av energi. Test ut dette energibrødet neste gang du skal bake.

12 timer

Antall:

Middels

Slik gjør du det

Dette økologiske energibrødet er perfekt for deg som liker å holde deg aktiv og trener mye. Slik lager du det:

  1. Grovhakk nøtter og aprikos i mindre biter og bland sammen i en bakebolle.
  2. Tilsett resten av ingrediensene og rør raskt sammen (pass på at gjær og salt blir helt oppi bollen på hver sin side. Salt dreper nemlig gjæren). Det er ikke behov for elting.
  3. Dekk bakebollen med plast og la den stå på kjøkkenbenken i 10-15 timer.
  4. Ha deigen ut på en melet kjøkkenbenk og kna. Er deigen klissete, tilsett mer mel.
  5. Ha deigen i en bakebolle smurt med litt olje og la deigen hvile i 2 timer.
  6. Ta så deigen i en brødform og stek i ca. en time på 200 grader.
  7. Avkjøl på rist.

Tips til energibrødet

Brødet får en ekstra sprø skorpe om du steker det i en jerngryte. Forvarm gryten i ovnen i 30 minutter før du legger i deigen og steker videre i 30 minutter med lokk. Ta av lokket og stek videre i ca. 30 minutter til.

Test gjerne ut den opprinnelige oppskriften til Ida Gran-Jansen. Du finner den her.

- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 699 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 1125 kr

- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

energibrød med nøtter og aprikos på et bord. En skive er skåret av.
Økologisk energibrød

Varer totalt kr