Server gjerne geleen med hjemmelaget vaniljesaus eller stivpisket kremfløte. Frisk opp med ferske bær!
Oppskrift
Økologisk blåbærgele
Sjekk ut den flotte blåbærgelen fra Margit Vea! NAM sier vi bare.
20
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
5
dl
Økologisk eplejuice
250
g
Økologiske blåbær (ferske/frosne bær)
2
Stilker med økologisk sitronmelisse eller mynte
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
- Mål opp eplejuice og riktig mengde blåbær
- Ha eplejuice, blåbær, rørsukker, vaniljesukker og sitronmelisse/mynteblader i en kjele.
- Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter.
- Sil alt sammen over i en bolle. Da unngår du grumsete gele med bløte blader.
- Bland agar agar inn i 1 dl væske, varm opp og kok i 2-3 minutter under omrøring til alt pulveret er løst opp.
- Bland så dette sammen med blåbærsaften i bollen. Hell saften over i en større serveringsbolle, eller fordel den i passende porsjonsglass. La den stå i kjøleskapet til den stivner – ca. tre timer.
- Server gjerne geleen med hjemmelaget vaniljesaus eller stivpisket kremfløte. Frisk opp med ferske bær!
Totalt kr

Økologisk blåbærgele
Varer totalt kr