Server gjerne geleen med hjemmelaget vaniljesaus eller stivpisket kremfløte. Frisk opp med ferske bær!
Oppskrift
Blåbærgele
Sjekk ut den flotte blåbærgelen fra Margit Vea! NAM sier vi bare.
20
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
5
dl
Økologisk eplejuice
250
g
Økologiske blåbær (ferske/frosne bær)
2
Stilker med økologisk sitronmelisse eller mynte
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
- Mål opp eplejuice og riktig mengde blåbær
- Ha eplejuice, blåbær, rørsukker, vaniljesukker og sitronmelisse/mynteblader i en kjele.
- Kok opp og la det småkoke i ca. 20 minutter.
- Sil alt sammen over i en bolle. Da unngår du grumsete gele med bløte blader.
- Bland agar agar inn i 1 dl væske, varm opp og kok i 2-3 minutter under omrøring til alt pulveret er løst opp.
- Bland så dette sammen med blåbærsaften i bollen. Hell saften over i en større serveringsbolle, eller fordel den i passende porsjonsglass. La den stå i kjøleskapet til den stivner – ca. tre timer.
- Server gjerne geleen med hjemmelaget vaniljesaus eller stivpisket kremfløte. Frisk opp med ferske bær!
Totalt kr

Blåbærgele
Varer totalt kr