Kaken er kjempefin å fryse, også med ostekrem.
Oppskrift
Nydelig Gulrotkake
En saftig og god gulrotkake! Perfekt å servere gjestene sine, og enkel å pynte med strøssel eller bær!
40 min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
4
stk
Egg
350
g
Finrevet gulrot
Ostekrem
300
g
Kremost
350
g
Melis
150
g
Smør
Strøssel eller bær
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
- Pisk sammen egg, olje og sukker. Når det er gjort blandes bakepulver, natron og kanel inn i røren, for så å spe til med hvetemel. Rør en jevn og klumpfri røre.
- Tilsett de revnet gulrøttene til slutt.
- Ha deigen i en liten langpanne (20×30 cm) og stek i midten av ovnen, på ca. 175 grader i 40 minutter. Sjekk kaken innimellom, da noen ovner tar lengre eller kortere tid.
- Når den er ferdig i ovnen tar du den ut og lar den kjøle seg ned.
- Når den er avkjølt kan man begynne på ostekremen. Rør da romtemperert smør sammen med noe av melisen. Tilsett så kremost, vaniljesukker og resten av melisen. Rør det sammen til det blir en luftig smørkrem.
- Smør så ostekremen i et tykt og jevnt lag over kaken.
- Pynt til med strøssel, bær eller annen pynt. Perfekt kake til 17. mai hvor man kan pynte som et Norgesflagg.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr

Nydelig Gulrotkake
Varer totalt kr