Oppskrift

Nydelig bolleoppskrift

Vi har tatt utgangspunkt i Godt Brød sin oppskrift på hveteboller. Denne bolledeigen er uten melk og smør og man bruker rapsolje og havregrøt istede. Verdens beste boller!

Antall:

Middels

Ingredienser

Bollehev

20 g havregryn
1 dl Vann

Deig

Bollehev
200 g sukker
1 dl rapsolje
5 g salt
20 g kardemomme
4.5 dl Vann
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

1. Lag bollehev. Kok opp vannet og hell over havregrynene. La det kjøle seg ned.

2. Bland sammen bollehev og resten av ingrediensene. Elt i maskin ca. 15 minutter eller 20-25 minutter for hånd. Dekk til, og la deigen hvile i en time. Del deigen i 20 like emner og trill ut til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev under kjøkkenhåndkle til den har doblet seg ( ca. 1-2 timer i romtemperatur). Pense med vispet egg før steking.

3. Stek på 230 grader i ca. 10 minutter.

- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Nydelig bolleoppskrift

Varer totalt kr