Oppskrift

Nøttemarengskake med vaniljekrem og ferske bær

En himmelsk marengskake som er både søt og frisk på samme tid.

45 minutter

Antall:

Middels

Bunn og vaniljekrem kan lages dagen før kaken skal serveres.

Ingredienser

Nøttemarengsbunn

6 stk eggehviter
0.75 dl potetmel

Vaniljekrem

4 stk eggeplommer
100 g smør
1 dl fløte

Topping

4 dl fløte
Friske bær eller revet sjokolade og hakkede nøtter.
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Fremgangsmåte:

Nøttemarengsbunn:

  1. Mal nøttene til mel.
  2. Separer eggehvite og eggeplommen fra hverandre (ha eggehviten i en bolle som er ren og fettfri, eggeplommene sparer du til vaniljekremen).
  3. Pisk eggehvite stivt. Ha i sukker og nøttene, vend inn forsiktig til en jevn røre.
  4. Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss hakkete nøtter over hvis ønskelig.
  5. Stek i 200°C i cirka 20 minutter i midten av ovnen.
  6. Ta ut og la avkjøle.

 

Vaniljekrem:

  1. Ha eggeplommer, smør, sukker og fløte i en kasserolle.
  2. Varm på svak varme og rør hele tiden til røren blir passe tykk.
  3. Ta kasserollen bort fra varmen, og visp til den er avkjølt (cirka 37°C).
  4. Rør inn vaniljesukker.
  5. Sett i kjøleskap.

 

Sett sammen kaken:

  1. Skjær bunnen i to deler.
  2. Legg én av delene på et serveringsfat.
  3. Bre over halvparten av vaniljekremen og pisket kremfløte som du har oppå vaniljekremen.
  4. Legg den andre delen av bunnen oppå og fordel deretter over resterende vaniljekrem og pisket kremfløte.
  5. Dekorer med ferske bær eller revet sjokolade og nøtter.
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Nøttemarengskake med vaniljekrem og ferske bær

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista