Bunn og vaniljekrem kan lages dagen før kaken skal serveres.
Oppskrift
Nøttemarengskake med vaniljekrem og ferske bær
En himmelsk marengskake som er både søt og frisk på samme tid.
45 minutter
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
Nøttemarengsbunn
6
stk
eggehviter
0.75
dl
potetmel
Vaniljekrem
4
stk
eggeplommer
100
g
smør
1
dl
fløte
Topping
4
dl
fløte
Friske bær eller revet sjokolade og hakkede nøtter.
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Fremgangsmåte:
Nøttemarengsbunn:
- Mal nøttene til mel.
- Separer eggehvite og eggeplommen fra hverandre (ha eggehviten i en bolle som er ren og fettfri, eggeplommene sparer du til vaniljekremen).
- Pisk eggehvite stivt. Ha i sukker og nøttene, vend inn forsiktig til en jevn røre.
- Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss hakkete nøtter over hvis ønskelig.
- Stek i 200°C i cirka 20 minutter i midten av ovnen.
- Ta ut og la avkjøle.
Vaniljekrem:
- Ha eggeplommer, smør, sukker og fløte i en kasserolle.
- Varm på svak varme og rør hele tiden til røren blir passe tykk.
- Ta kasserollen bort fra varmen, og visp til den er avkjølt (cirka 37°C).
- Rør inn vaniljesukker.
- Sett i kjøleskap.
Sett sammen kaken:
- Skjær bunnen i to deler.
- Legg én av delene på et serveringsfat.
- Bre over halvparten av vaniljekremen og pisket kremfløte som du har oppå vaniljekremen.
- Legg den andre delen av bunnen oppå og fordel deretter over resterende vaniljekrem og pisket kremfløte.
- Dekorer med ferske bær eller revet sjokolade og nøtter.
Totalt kr

Nøttemarengskake med vaniljekrem og ferske bær
Varer totalt kr