Oppskrift

Lussekatter

Prøv disse lune lussekattene!

7-10 min

Antall:

Middels

Tilpass melmengden, deigen skal vær god å trille og ikke løs og klissete.

Ingredienser

1 l Melk
300 g Smør
250 g Melis
1 g Safran
100 g Gjær

Pynt

Rosiner
1 stk Egg
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Kok opp melk, smør og melis.
  2. Ta kjelen av platen og rør i safran.
  3. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C – NB! dette tar en stund så kan avkjøles i kaldt vannbad,men sjekk temperaturen hele tiden).
  4. Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet og elt deigen til den er smidig.
  5. Hev deigen hvis du ønsker, eller start med en gang med å trille ut deigen og forme lussekatter i S
  6. Hev så lussekattene i 1 time på en lun plass.
  7. Pynt så med rosiner og pensle over med lettpisket egg.
  8. Stekes på 230°C i 7-10 min til de er gylne og gjennomstekte.
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 865.00 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1219.00 kr

- +

Totalt kr

Lussekatter

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.