Tilpass melmengden, deigen skal vær god å trille og ikke løs og klissete.
Oppskrift
Lussekatter
Prøv disse lune lussekattene!
7-10 min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
1
l
Melk
300
g
Smør
250
g
Melis
1
g
Safran
100
g
Gjær
Pynt
Rosiner
1
stk
Egg
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
- Kok opp melk, smør og melis.
- Ta kjelen av platen og rør i safran.
- Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C – NB! dette tar en stund så kan avkjøles i kaldt vannbad,men sjekk temperaturen hele tiden).
- Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet og elt deigen til den er smidig.
- Hev deigen hvis du ønsker, eller start med en gang med å trille ut deigen og forme lussekatter i S
- Hev så lussekattene i 1 time på en lun plass.
- Pynt så med rosiner og pensle over med lettpisket egg.
- Stekes på 230°C i 7-10 min til de er gylne og gjennomstekte.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 865.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1219.00 kr
-
+
Totalt kr

Lussekatter
Varer totalt kr