Oppskrift

Lussekatter med safran

Saftige og gode Lussekatter med safran. For at lussekattene skal holde seg saftige lenger kan du pensle dem med melk når du tatt dem ut av ovnen. 

7-10 min

Antall:

Middels

Tilpass melmengden, deigen skal vær god å trille og ikke løs og klissete.

Ingredienser

1 l Melk
300 g Smør
250 g Melis
1 g Safran
100 g Gjær

Pynt

Rosiner
1 stk Egg
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Kok opp melk, smør og melis.
  2. Ta kjelen av platen og rør i safran.
  3. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C – NB! dette tar en stund så kan avkjøles i kaldt vannbad, men sjekk temperaturen hele tiden).
  4. Rør gjæren ut i væsken. Bland i hvetemelet og elt deigen til den er smidig.
  5. Hev deigen til dobbel størrelse.
  6. Trille så ut deigen og forme lussekatter i S
  7. Hev så lussekattene i 1 time på en lun plass.
  8. Pynt så med rosiner og pensle over med lettpisket egg.
  9. Stekes på 230°C i 7-10 min til de er gylne og gjennomstekte.
  10. For at lussekattene skal holde seg saftige lenger kan du pensle dem med melk når du tatt dem ut av ovnen. 
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 639.2 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 959.2 kr

- +

Totalt kr

Lussekatter med safran.
Lussekatter med safran

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista