Server med ris og naan brød.
Oppskrift
Kylling Tikka Masala
Visste du at Tikka betyr beinfritt kjøtt, og Masala betyr krydderblanding?
Oppskriften er til 6 porsjoner.
60 minutter
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
1
kg
kyllingfilet
2
dl
yoghurt naturell
3
stk
hvitløksfedd
0.5
stk
saft av sitron
2
stk
løk
3
stk
hvitløksfedd
2
ss
garam masala
2.5
dl
fløte
1
Potte
fersk koriander
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Dagen før, marinade:
- Skjær kyllingen i biter.
- Hell yoghurt i en bolle, tilsett presset hvitløk, ingefær, chilipulver, koriander, spisskummen, salt og saft fra sitron. Bland godt!
- Ha i kyllingbitene, rør om og sett i kjøleskap (helst over natten, men i minst 2 timer).
Saus:
- Finhakk løk og hvitløk, fres i litt olje i en gryte.
- Tilsett ingefær, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, hermetiske tomater og tomatpuré.
- La koke i noen minutter før du har oppi fløten.
- Sett gryten til side mens du steker kyllingen.
- Stek kyllingen i litt olje i en stekepanne. Stek litt om gangen.
- Legg kyllingbitene i gryten etter hvert som de er stekte.
- Tilsett resten av marinaden i sausen.
- Ha oppi malte cashewnøtter, bland godt.
- La det koke i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Topp med hakkede cashewnøtter og fersk koriander
Dette har du kanskje hjemme
Totalt kr

Kylling Tikka Masala
Varer totalt kr