Oppskrift

Kylling Tikka Masala

Visste du at Tikka betyr beinfritt kjøtt, og Masala betyr krydderblanding?

Oppskriften er til 6 porsjoner.

60 minutter

Antall:

Middels

Server med ris og naan brød.

Ingredienser

1 kg kyllingfilet
2 dl yoghurt naturell
3 stk hvitløksfedd
0.5 stk saft av sitron
2 ts salt

2 stk løk
3 stk hvitløksfedd
6 ss olje
2 ts muskat
2 ts gurkemeie
2 ss garam masala
2 ss tomatpuré
2.5 dl fløte
1 Potte fersk koriander
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Dagen før, marinade:

  1. Skjær kyllingen i biter.
  2. Hell yoghurt i en bolle, tilsett presset hvitløk, ingefær, chilipulver, koriander, spisskummen, salt og saft fra sitron. Bland godt!
  3. Ha i kyllingbitene, rør om og sett i kjøleskap (helst over natten, men i minst 2 timer).

 

Saus:

  1. Finhakk løk og hvitløk, fres i litt olje i en gryte.
  2. Tilsett ingefær, spisskummen, muskat, gurkemeie, chilipulver, garam masala, hermetiske tomater og tomatpuré.
  3. La koke i noen minutter før du har oppi fløten.
  4. Sett gryten til side mens du steker kyllingen.
  5. Stek kyllingen i litt olje i en stekepanne. Stek litt om gangen.
  6. Legg kyllingbitene i gryten etter hvert som de er stekte.
  7. Tilsett resten av marinaden i sausen.
  8. Ha oppi malte cashewnøtter, bland godt.
  9. La det koke i 15 minutter.
  10. Smak til med salt og pepper.
  11. Topp med hakkede cashewnøtter og fersk koriander
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Dette har du kanskje hjemme

- +

Totalt kr

Kylling Tikka Masala

Varer totalt kr