DU KAN HA EN BIT FLESK ELLER KJØTT I KOMLENE.
Oppskrift
Komle
Oppskriften er til 4 porsjoner.
60
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
500
g
Salt lam
400
g
Poteter, økologiske
750
ml
Vann
Kjøttkraft
50
g
Bacon
2
ss
Smør
Kålrabistappe
500
g
Kålrot, økologisk
500
ml
Vann
Kremfløte, økologisk
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Dagen før:
- Legg salt kjøtt i kaldt vann og la det trekke over natta.
- Slå av vannet og legg kjøttet i nytt vann så det dekker, opptil et par timer. Ta vare på kokekraften til komlene.
Komler:
- Kok 1/4 av potetene.
- Riv 3/4 av potetene eller mal dem på kvern. Strø over salt og bland i mel.
- Mos de kokte potetene og vend i.
- Melmengden vil også måtte variere etter potetkonsistensen. Røren må ikke være så løs at komlene blir grøtete, og ikke så fast at de blir tunge.
- Form komler med hånden til boller. Ha en bolle med vann som du fukter hendene med.
- Legg hver komleball i kokende kraft evt. tilsatt timian.
- La dem småkoke med lokket på gløtt til de er gjennomkokte, etter cirka 30 minutter.
- Når komlene er ferdig , flyter de til overflaten.
- Servér komler med salt kjøtt og/eller pølser, kålrabi eller kålrabistappe og fett til.
- Noen syns det holder med smeltet smør, mens andre må ha stekt bacon og baconsmør.
- Mange nyter et glass melk til!
Kålrabistappe:
- Del kålrabien (kålrot) i skiver og skrell den. Kok kålrabien mør, sil fra vannet. Mos kålrabien, tilsett salt, pepper, litt revet muskatnøtt og en skvett fløte.
- Tips: Det er godt å bruke litt av skyen i kålrabistappen.
Totalt kr

Komle
Varer totalt kr