Når du kan snu bollen på hode uten at marengsen renner da er den ferdig! God marengs tar tid!
Oppskrift
Kokosmakroner
Tradisjonsrik søt julebakst laget av kokosmasse, melis, egg og vaniljesukker. Enkel og fantastisk god oppskrift!
8-12 min
Antall:
Enkel
- Oppskrift
- Kjøp varer
Slik gjør du det
- Pisk marengs av eggehvite og melis, vend forsiktig inn kokosmassen og vaniljesukkeret.
- La det stå i ca. 15 minutter i kjøleskapet, da vil kokosen svelle og du vil få fastere kokosmakroner som ikke renner under steking.
- Bruk så 2 skjeer til å lage små topper som du legger på en stekeplate som er dekket med bakepapir.
- Stek de ferdiglagde toppene i en forvarmet ovn på 180 grader (Bruker du varmluft, kan de stekes på 160 grader). De skal stekes i ca. 8-12 min, avhengig av ovn og størrelse på makronene.
- Når de er ferdig stekte er de lyse i fargen og slipper bakepapiret lett når de blir avkjølt. Slipper de derimot ikke, kan du prøve å steke de en gang til i noen minutter.
La kokosmakronene avkjøles helt på stekeplaten før du flytter på dem.
Oppbevares i en lufttett kakeboks.
Totalt kr

Kokosmakroner
Varer totalt kr