Oppskrift

Knekkebrød med lite fett og lite gluten

Å lage knekkebrød er ingen kunst. Her får du en grei oppskrift fra vår gjesteblogger, Tina Susanne Tyse. Den passer kanskje spesielt for deg som ønsker å spise mindre gluten og fett.

Antall:

Middels

Ingredienser

150 g sesamfrø med skall
120 g speltkli
70 g hirse
70 g hel bokhvete
140 g havremel - evt. lettkokt havregryn - glutenfri om ønskelig.
1.5 ts havsalt
450 ml lunket vann
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Bland alt sammen i en bolle – bruk gjerne slikkepott – den kan du bruke når du skal fordele massen jevnt utover 2 bakeplater for stekeovn.

Legg bakepapir eller stekefolie på to bakeplater. Stekefolie kan brukes i mange år, jeg har hatt mine i 6 år nå! Bakepapir kan brukes flere ganger, siden knekkebrødene ikke inneholder noe fett eller annet som setter seg fast på papiret.

Fordel den bløte massen jevnt utover de to brettene – det er veldig enkelt å få til siden det er mye vann i deigen! Du kan strø over timianblader eller annet du har lyst på.

La dette stå framme i 15-20 minutter slik at vannet trekker godt inn. Nå kan du risse opp ruter som gjør at det blir lett å dele knekkebrødene etter at de er stekt. Bruk kniv eller spisepinne eller noe tilsvarende.

Sett ovnen på ca 180 grader – til sammen 50 minutter. Etter 25 minutter kan du bytte plass på stekebrettene dersom du ser at ovnen steker det øverste brettet litt hardere enn det nederste. Med varmluftoven kan steketiden bli noe kortere, cirka 40-45 minutter.

Etter 50 minutter – skru av varmen og sett ovnsdøren såvidt litt på gløtt (du kan ta en brettet klut etc. i åpningen for at ikke døren skal klappe igjen). Dette gjør at dampen forsvinner ut og knekkebrødene blir crispy! Ta de ut og knekk de forsiktig i rutene du har risset. Avkjøl helt på benken eller på rist og finn et par fine bokser å ha knekkebrødene i.

Totalt

Knekkebrød med lite fett og lite gluten

Varer totalt kr