kategorier

Oppskrift

Knekkebrød med lite fett og gluten

En kjempe god oppskrift på knekkebrød! Den passer spesielt for deg som ønsker å spise mindre gluten og fett.

1 time

Antall:

Middels

Har du ikke havremel, kan du bruke glutenfri havregryn lettkokt!

Ingredienser

140 g Havremel
1.5 ts Havsalt
70 g Hirsemel
120 g Speltkli
450 ml Lunket vann
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Bland alle ingrediensene jevnt i en bolle
  2. Legge bakepapir eller stekefolie på to bakebrett.
  3. Fordel den bløte massen med en slikkepott jevnt utover de to brettene – dette er veldig enkelt å få til siden det er mye vann i deigen. Man kan også strø over timianblader eller annet godt du har lyst å ha oppå.
  4. La brettene stå fremme i 15-20 minutter slik at vannet trekker godt inn. Man kan risse opp ruter som gjør det enklere å dele knekkebrødene etter de er stekt – bruk kniv eller pizzakniv.
  5. Sett ovnen på 180 grader – og sett begge brettene inn. De skal være i ovnen i ca. 50 minutter. Etter 25 min kan du bytte plass på bakebrettene for at de skal bli likt stekt.
  6. Etter 50 minutter skrur man av varmen og setter døren så vidt på gløtt. Dette gjør at dampen forsvinner ut og knekkebrødene blir crispy og gode!
  7. Ta de ut og knekk de forsiktig i rutene du har risset.
  8. Avkjøl helt på benken eller på en rist og finn et par fine bokser å ha dem i.
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Knekkebrød med lite fett og gluten

Varer totalt kr