Har du ikke havremel, kan du bruke glutenfri havregryn lettkokt!
Oppskrift
Knekkebrød med lite fett og gluten
En kjempe god oppskrift på knekkebrød! Den passer spesielt for deg som ønsker å spise mindre gluten og fett.
1 time
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
150
g
Sesamfrø med skall
70
g
Hirsemel
120
g
Speltkli
450
ml
Lunket vann
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
- Bland alle ingrediensene jevnt i en bolle
- Legge bakepapir eller stekefolie på to bakebrett.
- Fordel den bløte massen med en slikkepott jevnt utover de to brettene – dette er veldig enkelt å få til siden det er mye vann i deigen. Man kan også strø over timianblader eller annet godt du har lyst å ha oppå.
- La brettene stå fremme i 15-20 minutter slik at vannet trekker godt inn. Man kan risse opp ruter som gjør det enklere å dele knekkebrødene etter de er stekt – bruk kniv eller pizzakniv.
- Sett ovnen på 180 grader – og sett begge brettene inn. De skal være i ovnen i ca. 50 minutter. Etter 25 min kan du bytte plass på bakebrettene for at de skal bli likt stekt.
- Etter 50 minutter skrur man av varmen og setter døren så vidt på gløtt. Dette gjør at dampen forsvinner ut og knekkebrødene blir crispy og gode!
- Ta de ut og knekk de forsiktig i rutene du har risset.
- Avkjøl helt på benken eller på en rist og finn et par fine bokser å ha dem i.
Totalt kr

Knekkebrød med lite fett og gluten
Varer totalt kr