Oppskrift

Veganske kanelboller med havredrikk

Kan vi friste med deilig gjærbakst? Disse veganske kanelbollene blir utrolig saftig og smaker helt himmelsk. Perfekt å lage neste gang du får gjester eller om du bare ønsker å kose deg litt ekstra.

60 min

Antall:

Enkel

Denne oppskriften gir ca. 20 boller, men lag gjerne dobbel porsjon da disse går unna.

Slik gjør du det

Slik lager du deilige veganske kanelboller.

  1. Ha hvetemel, rørsukker, havredrikk, kardemomme og tørrgjær i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter.
  2. Tilsett kokos- og mandelsmør når deigen nesten er ferdig eltet, og elt videre til du får en jevn og smidig deig.
  3. Dekk bollen med plast eller Bees Wrap og la deigen heve i ca. 40 minutter (til dobbel størrelse).
  4. Ha deigen ut på en melkledd kjøkkenbenk og del i to like store deler. Lag så en pølse som du kjevler ut til et rektangel. Smør rektangelet med kokos-og mandelsmør før du drysser over rørsukker og kanel.
  5. Rull rektangelet sammen og del i ca. to cm tykke skiver. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve til dobbel størrelse i 30-60 minutter.
  6. Stek kanelsnurrene midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.
  7. Avkjøl på rist.
- +
- +
- +
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 524.25 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 843.75 kr

- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Et brett med veganske kanelboller på et bord
Veganske kanelboller med havredrikk

Varer totalt kr