Oppskrift

Veganske kanelboller med havredrikk

Kan vi friste med deilig gjærbakst? Disse veganske kanelbollene blir utrolig saftig og smaker helt himmelsk. Perfekt å lage neste gang du får gjester eller om du bare ønsker å kose deg litt ekstra. Denne oppskriften gir ca. 20 boller, men lag gjerne dobbelt porsjon da disse går unna.

60 min

Antall:

Enkel

Slik gjør du det

Slik lager du deilige veganske kanelboller.

  1. Ha hvetemel, rørsukker, havredrikk, kardemomme og tørrgjær i en bakebolle. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 5-10 minutter eller godt for hånd.
  2. Tilsett kokos- og mandelsmør når deigen nesten er ferdig eltet, og elt videre til du får en jevn og smidig deig.
  3. Dekk bollen mes plast eller Bees Wrap og la deigen heve i ca. 40 minutter (til dobbelt størrelse).
  4. Ha deigen ut på en melkledd kjøkkenbenk og del i to like store deler. Lag så en pølse som du kjevler ut til et rektangel. Smør rektangelet med kokos-og mandelsmør før du drysser over rørsukker og kanel.
  5. Rull rektangelet sammen og del i ca. to cm tykke skiver. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir og la dem etterheve i 30-60 minutter, til dobbelt størrelse.
  6. Stek kanelsnurrene midt i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter.
  7. Avkjøl på rist.
- +
- +
- +
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 699 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 1125 kr

- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Et brett med veganske kanelboller på et bord
Veganske kanelboller med havredrikk

Varer totalt kr