Pensle bollene med melk når du har tatt dem ut fra ovnen. Det holder dem lenger saftige.
Oppskrift
Kanelboller med kardemomme
Saftige kanelboller med kardemomme som garantert vil bli en favoritt!
90 minutt
ca. 30 boller:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
Hvetedeig
4
dl
vann
1
dl
melk, økologisk
50
g
gjær
250
g
smør, økologisk
Fyll
300
g
romtemperert smør, økologisk
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
- Varm melk og vann til ca. 37 grader.
- Hell væsken i kjøkkenmaskinen og tilsett gjær. Bland til gjæren har løst seg opp.
- Tilsett alle tørre ingredienser og elt i 10 minutter.
- Tilsett smør og la deigen elte i ytterligere 15 minutter.
- Dekk til deigen med et håndkle eller folie. La heve i 30 minutter.
- Kjevle ut deigen ca. ½ cm tykk og fordel fyllet. Rull sammen til en pølse og skjær i 2 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La heve tildekket i ca. 45-90 minutter.
- Sett ovnen på 230 grader.
- Når bollene er ferdig hevet, pensler du dem med pisket egg.
- Stek bollene i ca. 8-12 minutter og pensle dem med melk når du tar ut dem fra ovnen. Dette holder bollene lenger saftige.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr

Kanelboller med kardemomme
Varer totalt kr