Oppskrift

Kanelboller med kardemomme

Saftige kanelboller med kardemomme som garantert vil bli en favoritt!

90 minutt

ca. 30 boller:

Middels

Pensle bollene med melk når du har tatt dem ut fra ovnen. Det holder dem lenger saftige.

Ingredienser

Hvetedeig

4 dl vann
1 dl melk, økologisk
50 g gjær
250 g smør, økologisk
1 ts Manna salt

Fyll

300 g romtemperert smør, økologisk
3.5 dl Manna sukker
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Varm melk og vann til ca. 37 grader.
  2. Hell væsken i kjøkkenmaskinen og tilsett gjær. Bland til gjæren har løst seg opp.
  3. Tilsett alle tørre ingredienser og elt i 10 minutter.
  4. Tilsett smør og la deigen elte i ytterligere 15 minutter.
  5. Dekk til deigen med et håndkle eller folie. La heve i 30 minutter.
  6. Kjevle ut deigen ca. ½ cm tykk og fordel fyllet. Rull sammen til en pølse og skjær i 2 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrett med bakepapir. La heve tildekket i ca. 45-90 minutter.
  7. Sett ovnen på 230 grader.
  8. Når bollene er ferdig hevet, pensler du dem med pisket egg.
  9. Stek bollene i ca. 8-12 minutter og pensle dem med melk når du tar ut dem fra ovnen. Dette holder bollene lenger saftige.
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr

- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Kanelboller med kardemomme
Kanelboller med kardemomme

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista