Oppskrift

Kakemenn

Mørket senker seg, det begynner å bli kaldere ute, og bakelysten melder seg.

Antall:

Middels

Ingredienser

100 g smør
2.5 dl melk
3.5 dl Manna rørsukker
1 ts hornsalt
12 dl Manna siktet spelt
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Tone Lambrigtsen er kunderådgiver hos Norganic. Hun er opptatt av sunn mat og trening og liker å prøve ut nye ting som kommer på markedet. Denne gangen lager hun deilige kakemenn.

Julen nærmer seg stadig og da er det viktig at førjulskosen er på plass. Jeg har en oppskrift på kakemenn som jeg bruker å lage hvert år, men med en litt sunnere vri. I år så har jeg byttet ut hvetemelet med siktet spelt. Dette er et urkorn og gluten i spelt er svakere enn i hvete. Spelt har et høyere proteininnhold og litt lavere innhold av stivelse enn hvete.  Jeg har faktisk byttet ut hvetemel med siktet spelt i det meste jeg har bakt den siste tiden og det smaker helt fantastisk .

Smelt først smør i en gryte og bland inn melken. Bland imens de tørre ingrediensene for seg i en egen bolle. Når smør- og melkeblandingen er klar, tilsettes denne i melblandingen og deigen arbeides hurtig ved hjelp av en kjøkkenmaskin. Jeg starter ofte med 10 liter mel så sper jeg på med så mye som trengs for å få en fin deig. Når deigen er ferdig eltet, dekkes bollen med plastfolie eller annet alternativ. Deretter settes den i kjøleskap i 2 timer.

Når kakedeigen er ferdig nedkjølt er det på tide å hente inn forsterkninger. Jeg er så heldig å ha to jenter som elsker å hjelpe til på kjøkkenet. Kakeformene hentes frem og kunstverk lages med stor entusiasme. Ovnen settes på 180 grader og brettene stekes fortløpende midt i ovnen på 8-10 min.

Deretter er det bare til å smake på årets første julekaker.

Totalt

Kakemenn

Varer totalt kr