Oppskrift

Nydelig hasselnøttkonfekt

Gir du hjemmelaget konfekt i gave, gir du samtidig en god porsjon kjærlighet og omtanke.
Nydelig oppskrift på konfekt og deilig hasselnøttsmør.

Antall:

Middels

Når man lager nøttesmøret som er inni konfekten vil det bli noe til overs, dette er nydelig å bruke på brødskiven eller bare som snacks.

Ingredienser

Økologisk hasselnøttkonfekt

Økologisk hasselnøttsmør med kakao

250 g Manna økologiske hasselnøtter
1.5 ss Lønnesirup
1 klype Havsalt
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Her kommer en nydelig oppskrift på deilig, økologisk hasselnøtt konfekt. Den er mørk og fyldig, og passer kanskje best for voksne ganer. Vi bruker Vivani 75% kakao med kokossukker, men her kan man også bruke en av Vivani sine lysere varianter for å få en mildere konfekt. Dette er perfekt å gi som gave!

  1. Begynn med å lage hasselnøttsmøret med kakao som skal inn i konfekten.
  2. Ta 250 g hasselnøtter og rist disse i ovnen. Spre dem utover en stekeplate med bakepapir og ha dem i midten av ovnen på 150ºC i 25-30 minutter.
  3. Avkjøl helt, til skallet er stivt.
  4. Legg dem i et kjøkkenhåndkle og gni skallet av nøttene. Når det meste av skallet er av kjører du nøttene i en blender eller food-processor til det har blitt til nøttesmør. Her må du ha noe tålmodighet da dette kan ta litt tid. Man må også dytte ned smøret som samler seg langs kantene i food-processoren.
  5. Tar det for lang tid før du får smørkonsistensen, kan du tilsette litt og litt matolje til ønsket konsistens.
  6. Smak til med litt salt, 1,5 ss lønnesirup og 3-4 ss kakao.
  7. Når nøttesmøret er ferdig settes dette inn i kjøleskapet mens man lager konfektsjokoladen.
  8. Begynn med å finhakke sjokoladen og smelt 2/3 deler av den forsiktig over et vannbad, helt til sjokoladen holder 45-50 grader. Rør så inn resten av den finhakkede sjokoladen. Når den oppnår ca. 30 grader er den klar til bruk. Når man smelter sjokoladen med termometer så vil den forbli blank, få riktig konsistens og holde seg bra i romtemperatur.
  9. Nå skal skallet til konfekten lages. Begynn her med å ha litt sjokolade i konfektformene, og sørg for at bunnen og kantene er helt dekket – men spar rom i midten til fyllet. Du kan eventuelt bruke en liten pensel til dette.
  10. Når konfektskallene er avkjølt, fyller du dem opp med hasselnøttsmør, og heller over sjokolade til den dekker fyllet. Avkjøl på nytt og nyt!
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Nydelig hasselnøttkonfekt

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista