Oppskrift

Hjemmelagd Hummus

Hummus er en enkel og smakfull røre med røtter i det arabiske kjøkkenet. Denne blandingen består av kikerter, chili, spisskummen og tahin.

20 minutter

Antall:

Enkel

Server med et herlig nybakt brød.

Ingredienser

100 g Manna tahin
0.5 stk Sitron (kun saften)
3 fedd Hvitløk
0.5 ts Manna havsalt
0.5 stk Chili
Salt & pepper

Topp med

Finhakket fersk persille
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Skrell hvitløken.
  2. Hell av og skyll kikertene, la rinne av godt.
  3. Ha hvitløk, kikerter, chili, spisskummen, sitronsaft og tahin i en foodprosessor.
  4. Miks blandingen til den er helt myk, vanligvis tar det et par minutter, men av og til kan det ta litt lenger tid. Det kan være nødvendig å stoppe for å skrape ned sidene underveis.
  5. Juster smaken med salt og pepper. Eventuelt mer sitronjuice eller tahin.
  6. Miks i 3-4 minutter til hummusen er luftig og god. Hummusen vil være løs, men vil stivne etter hvert.
  7. Hell hummusen i en bolle og dekk med folie, trykk folien helt ned i overflaten for å unngå snerk. Oppbevar kaldt til servering.

 

Ved servering:

  1. Hell over hummusen i ønskelig serveringsbolle/fat.
  2. Bruk en spiseskje og snurr den rundt for å lage fine, runde fordypninger.
  3. Fyll forsenkningene med god olivenolje og plasser hele kikerter i dem.
  4. Dryss over spisskummen eller paprikapulver og grovhakket bladpersille etter ønske.
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Hjemmelaget hummus
Hjemmelagd Hummus

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista