Oppskrift

Gulrotkake

Nydelig vegansk gulrotkake som smelter på tungen.

25-30min

Antall:

Middels

PYNT KAKEN MED DINE FAVORITTER.

Ingredienser

450 g Rørsukker
2 ss Kardemomme
2 ss Kanel
2 ts Natron
2 ts Bakepulver
1 ts Havsalt
3 dl Olje
2 ts Eddik
1 stk Bakepapir
3 dl Vann
350 g Gulrot

Smørkrem

150 g Synnøve Go’ Vegan Smørepålegg
75 g Änglamark Vegansk Smørbar
500 g Melis
10 stk Mandler
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Kakerøren:

  1. Forvarm ovnen på 175 grader.
  2. Finn frem to boller.
  3. Rens og finriv gulrøttene.
  4. Bland alt det tørre i en bolle.
  5. Bland så vann, olje og eddik i en annen bolle.
  6. Rør så det våte inn i det tørre til røren blir fin og smidig.
  7. Tilsett gulrøttene og rør godt om.
  8. Hell røren i en liten bakepapirkledd langpanne eller ildfast form (ca. 20 x 3cm).
  9. Stekes midten i ovnen i ca. 25-30 min eller til den er gjennomstekt.
  10. Avkjøl kaken i formen til den er kald.
  11. Beskjær den utifra ønsket form.

Plantebasert ostekrem:

  1. Pisk godt sammen Änglamark Vegansk Smørbar og Synnøve Go’ Vegan Smørepålegg.
  2. Tilpass mengden med melis og smak til med vaniljeekstrakten.
  3. Rens og tørk en hel gulrot, skjær den så tynt som mulig og legg inn 3-4 snitt – da vil du få flotte gulrotblomster (se bilde).
  4. Grovhakk mandlene.
  5. Fordel smørkremen jevnt over kaken og pynt den med gulrotblomster og hakkete mandler.
  6. Nyt!

Smørkremen kan tilpasses etter ønske.

- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr

- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Gulrotkake

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista