PYNT KAKEN MED DINE FAVORITTER.
Oppskrift
Gulrotkake
Nydelig vegansk gulrotkake som smelter på tungen.
25-30min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
2
ts
Natron
3
dl
Vann
350
g
Gulrot
Smørkrem
150
g
Synnøve Go’ Vegan Smørepålegg
75
g
Änglamark Vegansk Smørbar
500
g
Melis
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Kakerøren:
- Forvarm ovnen på 175 grader.
- Finn frem to boller.
- Rens og finriv gulrøttene.
- Bland alt det tørre i en bolle.
- Bland så vann, olje og eddik i en annen bolle.
- Rør så det våte inn i det tørre til røren blir fin og smidig.
- Tilsett gulrøttene og rør godt om.
- Hell røren i en liten bakepapirkledd langpanne eller ildfast form (ca. 20 x 3cm).
- Stekes midten i ovnen i ca. 25-30 min eller til den er gjennomstekt.
- Avkjøl kaken i formen til den er kald.
- Beskjær den utifra ønsket form.
Plantebasert ostekrem:
- Pisk godt sammen Änglamark Vegansk Smørbar og Synnøve Go’ Vegan Smørepålegg.
- Tilpass mengden med melis og smak til med vaniljeekstrakten.
- Rens og tørk en hel gulrot, skjær den så tynt som mulig og legg inn 3-4 snitt – da vil du få flotte gulrotblomster (se bilde).
- Grovhakk mandlene.
- Fordel smørkremen jevnt over kaken og pynt den med gulrotblomster og hakkete mandler.
- Nyt!
Smørkremen kan tilpasses etter ønske.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr

Gulrotkake
Varer totalt kr