Kan nytes varmt med ditt favorittpålegg!
Oppskrift
Grytebrød
Det er lite som slår lukten av nybakt brød. Dette grytebrødet er både enkelt å lage og gir en god og rustikk smak.
60 min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Slik gjør du det
- Begynn med å blande sammen det tørre i en bolle. Vent med å tilsette saltet til etter du har eltet gjæren i deigen.
- Tilsett så vann og rør til det blir en jevn og fin deig.
- Dekk til bollen med f.eks. Bees Wrap eller et kjøkkenhåndkle.
- La så deigen heve på benken i romtemperatur i ca. 12-16 timer.
- Sett ovnen på 250 grader, og sett inn jerngryten samtidig.
- Etter 30 minutter, tar du ut den varme gryten, drysser noe mel i bunnen og legger deigen oppi.
- Stek brødet med lokk på ved 250 grader i 30 minutter.
- Ta av lokket og senk temperaturen til 200 grader, stek brødet i 20 minutter til, eller til kjernetemperaturen er på 95 grader.
- Ta det ferdige brødet ut av gryten og le den hvile på en rist i 30 minutter.
- Nytes med godt pålegg.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr

Grytebrød
Varer totalt kr