Oppskrift

Grytebrød

Det er lite som slår lukten av nybakt brød. Dette grytebrødet er både enkelt å lage og gir en god og rustikk smak.

60 min

Antall:

Middels

Kan nytes varmt med ditt favorittpålegg!

Ingredienser

1 ts Salt
0.25 ts Tørrgjær
4 dl Vann
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Begynn med å blande sammen det tørre i en bolle. Vent med å tilsette saltet til etter du har eltet gjæren i deigen.
  2. Tilsett så vann og rør til det blir en jevn og fin deig.
  3. Dekk til bollen med f.eks. Bees Wrap eller et kjøkkenhåndkle.
  4. La så deigen heve på benken i romtemperatur i ca. 12-16 timer.
  5. Sett ovnen på 250 grader, og sett inn jerngryten samtidig.
  6. Etter 30 minutter, tar du ut den varme gryten, drysser noe mel i bunnen og legger deigen oppi.
  7. Stek brødet med lokk på ved 250 grader i 30 minutter.
  8. Ta av lokket og senk temperaturen til 200 grader, stek brødet i 20 minutter til, eller til kjernetemperaturen er på 95 grader.
  9. Ta det ferdige brødet ut av gryten og le den hvile på en rist i 30 minutter.
  10. Nytes med godt pålegg.
- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr

- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Grytebrød

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista