Oppskrift

Glutenfrie Polarbrød

Passer perfekt i matpakken!

10min

Antall:

Enkel

Ingredienser

0.5 pk Fersk Gjær
225 g Havremel
150 g Maismel
100 g Rismel
50 g Potetmel
1 ts Havsalt
1.5 ts Bakepulver
25 g Fiberhusk
1 ts Honning
3 dl Havremelk
3.5 dl Vann
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Ta frem kjøkkenmaskin med K-spade. Mål opp og bland sammen de tørre ingrediensene (ha fiberhusk oppi med melet og smuldre i gjæren). Mål opp vann, melk (kald) og olje, tilsett litt etter litt under sakte elting. Tilsett så honningen. Elt deigen på middels hastighet i 15 minutter. La heve tildekket i 1,5 time (Har du ikke kjøkkenmaskin elter du deigen for hånd, bruk da lunkent vann).
  2. Elt deigen raskt med en slikkepott (i bakebollen). Bruk godt med mel på hendene og på kjøkkenbenken da deigen klisser. Elt inn mel i deigen ved hjelp av en slikkepott først og så med hendene. Fortsett å elte deigen på benkeplaten og tilsette mel til den ikke klisser. Del så i 9 like store emner a ca. 150 g. Trill til boller og legg over på stekebrett med bakepapir (du trenger to stekebrett). Trykk hver bolle forsiktig ned ved bruk av fingrene til den er ca. 10 cm i diameter. Gjenta på alle emnene. Prikk så med baksiden av en spisepinner el. og sett til heving i ca. 30 min.
  3. Sett ovnen på 225 grader. Dryss over litt mel og stek så midt i ovnen i ca 10 minutter. Den skal bare være såvidt gyllen under og skal ikke ha en sprø stekeflate slik som rundstykker (steker du de for mye vil de bli tørre etter en runde i fryseren).
  4. Nyt lunkne og frys ned de dere ikke spiser. Jeg tar de rett i brødristeren eller varmer de lett i ovnen fra fryst tilstand, men de kan også tines på benken eller i matboksen

Oppskriften gir 9 glutenfrie polarbrød.

 

Oppskriften har vi fått låne av Glutenfrihet 

- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Glutenfrie Polarbrød

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista