Oppskrift

Fullkornsbrød, Manna brødmiks

Ønsker du sprø skorpe kan du pensle brødene med vann før steking.

Manna brødmiks fullkorn finns i 1 kg og 10 kg.

30 minutter

2 brød eller 24 rundstykker:

Enkel

Tilsett 1 dl tyttebærsyltetøy for ekstra sødme.

Ingredienser

8 dl lunket vann (38-40°C)
1 ss olje/smør (til å smøre formene)
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

  1. Tøm 1 kg av posens innhold i bakebollen for å bake 2 brød eller 24 rundstykker:
  2. Tilsett 1 pakke fersk gjær (50g) eller 1 pakke tørrgjær
  3. Hell i 8 dl godt lunkent vann (38-40°C).
  4. Tilsett gjerne 10 g salt hvis ønskelig.
  5. Rør alle ingrediensene godt sammen for hånd eller i maskin.
  6. La deigen hvile i 20 min.
  7. Hell deigen over i 2 smurte brødformer på ca. 1,5 liter (22 x 11 cm).
  8. La brødene heve tildekket på et lunt sted til de har fått dobbel størrelse, ca. 45-60 min.
  9. Sett brødene i ovnen på nederste rille ved 250°C, senk temperaturen til 200°C og stek i ca. 30 min. avhengig av ovn.
  10. Ta brødene ut av formen og avkjøl på rist.

 

Tips!
Ønsker du sprø skorpe kan du pensle brødene med vann før steking. Pynt gjerne med havregryn, eller strø litt grovt mel over brødene som dekor. Du kan også redusere mengden gjær ved å øke hevetiden, da vil det utvikle seg mer smak i brødet.

- +
- +
- +

Totalt kr

Fullkornsbrød, Manna brødmiks

Varer totalt kr

FÅ DE BESTE TILBUD FØRST MED VÅRT

Nyhetsbrev

Få tips, oppskrifter, tilbud og kampanjer rett i din innboks.

TILBAKETREKNING

Tilbakekalling av cashewnøtter salta & rista