kategorier

Oppskrift

Foccacia

Lun og smakfull!

Antall:

Middels

FLAKSALT PASSER BEST!

Ingredienser

Deig:

2 pk Tørrgjær
2 ss Honning
1 ts Havsalt
2 ss Rørsukker

Oljeblanding:

2 dl Olivenolje
1 ts Rosmarin
1 ts Oregano
1 ts Basilikum
Flaksalt
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Deigen:

  1. Forvarm ovnen til 220 grader.
  2. Sikt mel.
  3. Bland mel, gjær, sukker og salt.
  4. Tilsett honning og fingervarmt vann – deigen skal vær klissete!
  5. Ha finhakkede soltørkede tomater i deigen.
  6. Hev deigen i ca 1 time under plast og håndkle.
  7. Hell deigen over i en papirkledd langpanne.
  8. La deigen hvile i 15 min under plast.
  9. Skjær foccacia før steking (ikke skjær gjennom den).
  10. Dupp fingrene i olje og lag hull jevnt over hele deigen.
  11. Hell over oljeblandingen og dryss over med flaksalt.
  12. Stek i midten av ovnen i ca.15-30 min til du har fått en gylden skorpe.
  13. Nyt!

*La deigen heve litt lengre ved bruk av bare 1 pk tørrgjær.

Oljeblanding:

  1. Bland olivenoljen sammen med de tørkete urtene.

- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Foccacia

Varer totalt kr