BRUK EN KAKEDELER TIL Å DELE KAKEBUNNEN!
Oppskrift
Fløtekake
En enkel oppskrift til verdens beste fløtekake!
30-35 min
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
Kakedeig:
4
stk
egg
Kremfyll:
9
dl
Kremfløte
Vaniljekrem:
25
g
Maizena
Bringebærsyltetøy
Jordbær/Bringebær/Blåbær
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Kakebunn:
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
- Sikt alt det tørre og vend det forsiktig inn i eggedosisen.
- Dekk en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir.
- Hell deigen i kakeformen.
- Sett kaken på nederste rille og skru ned ovnen til 170 grader.
- Kaken skal stekes i ca. 30-35 min.
- Avkjøl kaken i formen.
- Løsne kaken fra formen med en skarp kniv.
- Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
- Del kaken i 3 lag, og dynk bunnene med litt appelsinjuice.
Kremfyll:
- Pisk krem av kremfløte og vaniljesukker.
Vaniljekrem:
- Kok opp kremfløte med vaniljestang og vaniljefrø.
- Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
- Pisk eggeplommer, maizena og sukker lett i en egen bolle.
- Hell litt og litt av den varme vaniljefløten i eggeblandingen.
- Bland godt med en håndvisp.
- Hell blandingen tilbake i kjelen.
- Varm opp på nytt under stadig omrøring.
- Krem skal IKKE koke, da vil den skille seg.
- Vaniljekremen vil bli tykkere etter hvert som den blir varm.
- Ta kjelen av platen og la den avkjøles i romtemperatur- rør av og til.
- Dekk vaniljekremen med plastfilm eller Bees Wrap – viktig at det ikke danner seg nerk på overflaten!
- La den stå i kjøleskapet til den er blitt helt tykk- helst over natten.
Montering av kaken:
- Bland vaniljekremen sammen med kremfyll, da blir den god og luftig.
- Legg et lag med vaniljekrem på den nederste bunnen.
- Legg på den midterste bunnen.
- Smør på godt med bringebærsyltetøy og et fyldig lag med kremfyll.
- Legg på den øverste bunnen.
- Smør rikelig med kremfyll og pynt den med ønsket bær.
- Nyt!
Totalt kr

Fløtekake
Varer totalt kr