Oppskrift

Fastelavnsboller

Nydelige krem boller!

10-12

Antall:

Middels

TILPASS MELMENGDEN SÅ DEIGEN BLIR SMIDIG!

Ingredienser

1 stk Tørrgjær
0.5 ts Kardemomme
5 dl Melk
150 g Smør
1 stk Syltetøy
125 g Melis

Pensling

1 stk Økologisk egg
1 ss Melk

Kremfyll

6 dl Kremfløte
3 ss Melis

Pynt

Melis
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Boller:

  1. Kok opp melk, smør og melis.
  2. Avkjøl blandingen i et vannbad til den er lunken – heller litt for kald enn varm.
  3. Rør gjæren (50g ferskgjær) ut i væsken ( hvis du bruker tørrgjær så skal den blandes med tørrvarene).
  4. Bland væsken med hvetemelet og kardemommen (evt.tørrgjær).
  5. Elt deigen til den er smidig.
  6. Hev deigen i 30min på en lun plass.
  7. Del deigen i like store emner.
  8. Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett.
  9. Hev bollene i 40min på en lun plass.
  10. Visp sammen egg og melk, og pensle over bollene.
  11. Stek bollene i midten av ovnen i 10-12min på 220g (til de er gylne).
  12. Avkjøl bollene til de er kalde.

Fyll:

  1. Del de kalde bollene på midten
  2. Legg et godt lag med syltetøy på bunnen av bollene.
  3. Pisk kremfløte og melis til en luftig krem.
  4. Hvis du har en sprøytepose så kan du bruke den til å spøyte et tykt lag med den luftige kremen på syltetøyet eller så kan du bare legge den forsiktig på.
  5. Legg toppen av bollene og press forsiktig ned.
  6. Sikt melis over som pynt.

- +

Alternative produkter

Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 739 kr

- +

Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1138 kr

- +
- +
- +

Totalt kr

Fastelavnsboller

Varer totalt kr

kategorier