TILPASS MELMENGDEN SÅ DEIGEN BLIR SMIDIG!
Oppskrift
Fastelavnsboller
Nydelige krem boller!
10-12
Antall:
Middels
- Oppskrift
- Kjøp varer
Ingredienser
5
dl
Melk
150
g
Smør
1
stk
Syltetøy
125
g
Melis
Pensling
1
stk
Økologisk egg
1
ss
Melk
Kremfyll
6
dl
Kremfløte
3
ss
Melis
Pynt
Melis
Kjøp ingredienser
Slik gjør du det
Boller:
- Kok opp melk, smør og melis.
- Avkjøl blandingen i et vannbad til den er lunken – heller litt for kald enn varm.
- Rør gjæren (50g ferskgjær) ut i væsken ( hvis du bruker tørrgjær så skal den blandes med tørrvarene).
- Bland væsken med hvetemelet og kardemommen (evt.tørrgjær).
- Elt deigen til den er smidig.
- Hev deigen i 30min på en lun plass.
- Del deigen i like store emner.
- Legg bollene på bakepapirkledd stekebrett.
- Hev bollene i 40min på en lun plass.
- Visp sammen egg og melk, og pensle over bollene.
- Stek bollene i midten av ovnen i 10-12min på 220g (til de er gylne).
- Avkjøl bollene til de er kalde.
Fyll:
- Del de kalde bollene på midten
- Legg et godt lag med syltetøy på bunnen av bollene.
- Pisk kremfløte og melis til en luftig krem.
- Hvis du har en sprøytepose så kan du bruke den til å spøyte et tykt lag med den luftige kremen på syltetøyet eller så kan du bare legge den forsiktig på.
- Legg toppen av bollene og press forsiktig ned.
- Sikt melis over som pynt.
Alternative produkter
Hvetemel, siktet, 25 kg, økologisk, Berte Qvarn - 799.00 kr
-
+
Speltmel, siktet, 25 kg, økologisk, Norganic - 1199.00 kr
-
+
Totalt kr

Fastelavnsboller
Varer totalt kr