Oppskrift

Fastelavensboller

Fastelavensboller er en god norsk tradisjon hvor du lager boller og fyller dem med det du måtte ønske.

Antall:

Middels

Ingredienser

Bollehev

20 g havregryn
1 dl Vann
200 g sukker
1 dl rapsolje
4.5 dl vann
3 g salt
10 g kardemomme
Kjøp ingredienser

Slik gjør du det

Slik lager du gode fastelavensboller hjemme på kjøkkenet:

  1. Lag bollehev. Kok opp vannet og hell over havregrynene. La det kjøle seg ned.
  2. Bland sammen bollehev og resten av ingrediensene. Elt i maskin i ca.15 min. Dekk til og la deigen hvile i en time. Del deigen i 20 like emner og trill ut til boller. Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev under kjøkkenhåndkle/linduk til dobbel størrelse (ca.1-2 timer i romtemperatur). Pensle med vispet egg før steking.
  3. Stek på 220 grader i ca. 10min.
  4. Mens bollene avkjøles, visp kremfløte og hvis ønskelig, bland inn litt vaniljekrem. Del bollene i to, legg på litt bringebærsyltetøy og kremblandingen. Dryss over litt melis før du serverer.

Du kan såklart også fylle bollene med syltetøy, sjokoladekrem eller marsipan.

- +
- +
- +
- +
- +
- +
- +

Totalt kr

Fastelavensboller

Varer totalt kr